Digidexo.com

Forekomst av Thyroid Disorders

Mange sykdommer som tyroid gå ubemerket for en lang tidsperiode. Men forekomsten av skjoldbrusk lidelser, særlig kreft, er på vei oppover.

Samlet

The Cleveland Clinic anslår at 20 millioner amerikanere har noen form for skjoldbrusk sykdom. Dette tallet inkluderer de som lider av skjoldbruskkjertelkreft, skjoldbrusk-relaterte autoimmune lidelser som Hashimotos eller Graves sykdom og underaktiv (hypotyreose) eller overaktiv (hypertyreose) lidelser.

Knuter

Dr. David Cooper, direktør for divisjonen for endokrinologi ved Sinai Hospital i Baltimore, anslår at om lag halvparten, eller 75 millioner kroner, av amerikanske voksne har skjoldbrusk knuter, de fleste uvitende om denne utviklingen. Faktisk er de fleste knuter gå ubemerket, uten symptomer, med mindre uhell oppdaget av urelaterte tester. Knuter er små klumper som dannes i skjoldbruskkjertelen, 95 prosent av disse er ikke-kreft.

Kjønn

The American Association of Clinical Endokrinologer sier nesten 80 prosent av personer som lider av skjoldbrusk lidelser er kvinner. Men hanner oftest utvikle selve skjoldbruskkjertelkreft.

Kreft Økning

Forekomsten av skjoldbruskkjertelkreft i USA er økende, mens dødsfall forblir flat. Sitert i bladet Endocrine dag, Dr. Ernest L. Mazzaferri, professor emeritus i medisin og fysiologi ved Ohio State University, tilskriver opphav til testing. "Det virkelige problemet er at skjoldbruskkjertelkreft er et stort udiagnostisert problem hos menn, og kan skyldes konstatering skjevhet fra flere filmvisninger i kvinner," sa han.

Data

The American Cancer Society og National Cancer Institute rapporterte var det 37 340 nye tilfeller av skjoldbruskkjertelkreft og 1590 tilfeller av skjoldbrusk kreft-relaterte dødsfall i USA i 2008. De anslår også at 388 386 amerikanere er i dag diagnostisert med skjoldbruskkjertelkreft.