Digidexo.com

Trygge urter for overgangsalder

Selv om naturmidler for overgangsalder og andre forhold har vært brukt i århundrer, er det få studier som bevise eller motbevise deres effektivitet eller deres sikkerhet. Urter (sammen med andre naturlige kosttilskudd) er ikke regulert av FDA. De kan ikke selges som narkotika, men bare som kosttilskudd, "uten noen etikett eller emballasje informasjon om deres terapeutiske verktøy." (Se side 14, Reference 3.) Men det er mange anekdotiske historier om suksessen av urter i behandling av symptomer på overgangsalder, som vil bli diskutert her.

Gjør din forskning først

Som Shari Lieberman sier i sin bok, "Get Off the Menopause Roller Coaster", det faktum at det finnes ingen vitenskapelige studier om effektiviteten av urte rettsmidler for overgangsalder "... ikke oppheve rettsmidler som folk har brukt i århundrer med suksess. " (Se side 105, Referanse 2.)

Før du begynner å ta noen urter for å behandle symptomer på overgangsalder, men gjør din forskning. Les vurderingene av eksperter på området. Se etter bevis på sikkerhetsproblemer, minnes, eller andre indikasjoner på at en urt kanskje ikke trygt for noen kvinner.

Til slutt, en gang overbevist om at du ønsker å prøve en gitt urt å se om det vil hjelpe din overgangsalder symptomer, kjøpe den i en svært liten pakke og ta det for en kort periode, innspilling eventuelle endringer du kan føle i en daglig dagbok. Selv om det er vanskelig å finne "ikke-kommersielle" instruksjoner om bruk av urter, mange anerkjente produsenter av såkalte naturmidler, for eksempel Hage Medicinals.com, oppfordrer sunn fornuft når du tar urter for å unngå mulige allergiske reaksjoner eller negative effekter fra deres bruk.

De mest populære urter for behandling av symptomer på overgangsalder

Linfrø: En liten studie ved Mayo Clinic på bruk av linfrø for å hindre hetetokter i 29 kvinner funnet en 50% reduksjon i hetetokter i løpet av en 6 ukers periode når du tar 40 gram linfrø per dag. (Se Resource 2.)

Svart cohosh: Selv om Mayo Clinic innrømmer at det har vært få, om noen, om det er trygt denne urten, som er mye brukt i Europa og andre land for å behandle symptomene på hetetokter, de stopper kort si det er noen bevis for at det er effektivt for disse typer symptomer. (Se referanse 1.)

Johannesurt: Denne urten brukes mye for depresjon, og derfor kan være nyttig i behandling av menopausale humørsvingninger. Det ble rapportert i obstetrikk og gynekologi (2006; 107: 247 til -55) at å kombinere johannesurt og klaseormedrue viste en viss suksess i å redusere menopausal depresjon. (Se Resource 3.)

Andre Naturlige løsninger for behandling av symptomer på overgangsalder

Foruten urter, det er andre naturlige ingredienser som har vist seg anekdotisk for å lindre noen menopausale symptomer. En slik ingrediens er fytoøstrogener, som er naturlige østrogener som forekommer naturlig i matvarer som soyabønner, kikerter og andre belgfrukter. En type phytoestrogen, kjent som lignans, er til stede i linfrø, samt hele korn, litt frukt og noen grønnsaker.

Mens det er ingen kliniske bevis for effektiviteten av fytoøstrogener for behandling av menopausale symptomer, er det interessant å merke seg at asiatiske kvinner med dietter er høyere i matvarer som inneholder fytoøstrogener, særlig de som er kjent som isoflavoner, lider ikke bare færre symptomer i overgangsalderen , men har også mindre hjertesykdom og tilfeller av osteoporose enn vestlige kvinner.