Digidexo.com

Hvilke kjemikalier som i plastflasker?

Hvilke kjemikalier som i plastflasker?


Kjemikalier er i de fleste av våre produkter, og med maten vi spiser. Selv om ikke alle kjemikaliene er skadelige og giftige for kroppen, er det viktig å vite kjemikalier i de elementene du bruker daglig for å holde seg forsiktig og også å være oppmerksom på eventuelle allergi problemer som kan oppstå. Plastflasker inneholder kjemikalier som ikke alltid er skadelig, selv om noen kanskje foretrekker å holde seg borte fra kjemikalier helt, som noen kjemikalier er fortsatt ikke grundig testet før solgt i elementer.

Bisfenol A

Bisfenol A (BPA) er en kontroversiell kjemisk stoff som finnes i mange plast- og vannflasker produsert og solgt i USA i dag. Dette kjemikaliet er en organisk forbindelse som brukes til å forme selve plastflasker. Selv om BPA ble antatt å være ufarlig, nylig rapporter har funnet dette kjemikaliet kan forstyrre kroppens endokrine systemet og føre til hormonell ubalanse, samt avbryte reproduktive systemet og dets utvikling. BPA har også vært knyttet til brystkreft og livmorkreft, så vel som reduserte testosteronnivåer.

DEHP og PET

Di (2-etylheksyl) ftalat (DEHP) er en annen kjemisk som kanskje ikke er trygt etter gjenbruk flasker og vannflasker flere ganger. DEHP er et vanlig kjemisk stoff som finnes i polyetylentereftalat (PET) flasker og produkter. DEHP kan være knyttet til leverproblemer, reproduktive problemer og problemer fosterutvikling, som det er en potensiell kreftfremkallende. PET-plast-produkter inneholder vann, juice og med soda på markedet, og det er et polyestermateriale som oftest brukt i å lage fibre, som mange forskere tror er ikke helt sunt for kroppen. Gjenbruk og rewashing plastflasker kan gjøre plasten erodere, slippe en økning av kjemikalier i vann over tid, noe som kan øke potensialet sikkerhetsrisiko når man drikker fra dem. Pass på å vaske flaskene grundig i varmt vann før bruk, og hvis de ikke er ment for gjenbruk, resirkulere dem etter riktig mengde bruk.

Kjemiske-Free Flasker

Et alternativ til å drikke fra plastflasker som kan frigi skadelige kjemikalier til kroppen din er å kjøpe kjemisk fri og miljøvennlige plastflasker. Disse flaskene kan være tilgjengelig på kjøpesentre landsomfattende og fra miljøvennlige og "gå grønne" nettsteder.