Digidexo.com

Blood Cancer Prevention

Ifølge informasjon fra eksperter på Intellihealth.com, de viktigste typer blodkreft inkluderer lymfom, multippel myelom og leukemi. Mens det er ingen sikre spill når det gjelder å unngå noen av disse kreftformene, kan du likevel redusere risikofaktorer som er under din kontroll.

Blod Kreft

De forskjellige typer av blod kreft alle involverer unormal utvikling av celler i benmargen og blodet. Mens både leukemi og myelomatose opprinnelse i margen av bein, lymfom påvirker lymfesystemet av kroppen. Generelle symptomer på disse kreftformene inkluderer vekttap, feber, lokalisert smerte i bein, og slow-healing skader.

Kjemisk eksponering

Eksponering for farlige kjemikalier er en av de viktigste risikofaktorer for å utvikle blodkreft, så unngå situasjoner som involverer farlige kjemikalier når det er mulig. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til, plantevernmidler, benzen (en kjemisk stede i blyfri gass), plantevernmidler og insektmidler. Hvis du må bli utsatt for disse kjemikaliene, forsøke å minimere kontakt tid med bar hud og bære en maske for å unngå innånding.

Stråling

Eksponering for høye nivåer av stråling er også et felles risikofaktor for kontrahering blodkreft. Dette inkluderer personer som er utsatt for stråling som en del av jobben sin (for eksempel de som arbeider i et kjernekraftverk), men det inkluderer også personer som er utsatt for stråling gjennom medisinske prosedyrer som kjemoterapi og strålebehandling. Dermed reduserer den tiden der du blir utsatt for stråling kan hjelpe deg til å effektivt hindre blodkreft.

Trening

Ifølge American Cancer Society, har regelmessig mosjon vist seg å redusere risikoen for kreft. Den ACS anbefaler minst 30 minutter per dag med moderat trening, utført minst fem dager per uke. Moderat intensitet trening kan ta mange former, inkludert rask gange, jogging, styrketrening eller svømming. Mens 30 minutter per dag er et godt utgangspunkt, husk at mer mosjon er nesten alltid bedre.

Diett

Endelig ACS bemerker også at et sunt kosthold kan bidra til å unngå utvikling av kreft, inkludert blodkreft. Konsumere en diett rik på hele korn, frukt og grønnsaker samtidig som forbruket av mettet fett og transfett. Hold deg til en sunn vekt i tillegg, som fedme er en annen risikofaktor som kan øke dine sjanser for å utvikle kreft.