Digidexo.com

Hvordan vite symptomene på psoriasis

Hvordan vite symptomene på psoriasis


Psoriasis er en kronisk ikke-smittsom hudsykdom som involverer celle reproduksjon som skjer raskere enn sin normale syklus. Det tar en måned for vanlige hudceller til å transponere fra det laveste laget, til det ytterste laget av huden til der de vil snart dø, skur av og bli erstattet av nye grupper av celler. Hos pasienter med psoriasis, tar hele deres hud celle reproduksjon kun dager. Så som et resultat, vil cellene ikke har god tid til å flasse - akkumulere seg raskt på deres hud og fører til dannelsen av tykke tørre kløende plaques som kan bli fulgt med inflammasjon eller smerte. Psoriasis er ansett som en forlegenhet av noen pasienter. Men for andre, kan det være både plagsom og invalidiserende, spesielt når det skjer med leddgikt.

Bruksanvisning

•  Se etter noen uvanlige tørre flekker i huden. Psoriasis begynner ofte med dannelse av forhøyede plakk i huden som kan sees overalt i kroppen, blant annet vev i munn og kjønnsorganer. Når disse plaketter utvikle, kan det enten starte som en oval eller uregelmessige flekker med tørr hud. Det kan også til stede som noen spredte flekker som til slutt kan flette inn i et større sted som kan dekke det berørte området.

Observer hud misfarging. Fargen på en psoriasis huden er veldig særpreget som det ser lyst blodig rød, akkurat som fargen på en ferskt kjøtt. Noen ganger er disse røde flekker kan ha spor av blå farge på det spesielt når det ligger på nedre ekstremiteter.

Ta notat hvis de tørre plakater på huden din er symmetriske. Da psoriasis forekommer, finner det vanligvis sted på begge sider av kroppen, og av de samme deler, også. For eksempel, hvis du utvikle psoriasis på din venstre albue, høyre albue vil bli påvirket.

Prøv å se om det er noen merkelige flak utviklings på huden din. De røde flekker av hud er omgitt med tynne, tørre og sølv-hvite skjell. Tykkelsen av skalaene kan meget fra pasient til pasient, og huden under det vises rød, glatt og skinnende. Det kan bli svært kløende, og i alvorlige tilfeller kan føre til at berørte huden til å sprekke, blø og kan utvikle pus på overflaten (pustuløs psoriasis).

Få speilet og se etter noen eksisterende tørre flak på hodebunnen din. Psoriasis kan invadere hodebunnen ved å danne crusted skala-lignende plakk i huden som kan være kløende. Ofte psoriasis i hodebunnen kan forveksles som seboreisk eksem. Men i seboreisk eksem, plaketter vises fet og ikke tørr.

Inspiser for noen røde og slipp-lignende spredte flekker av hud. Disse liten dråpe-lignende lesjoner kjent som guttate psoriasis, er vanligvis kløende og kan sees rundt stammen, armer, ben, ansikt eller hodebunn.

Undersøk dine negler for noen unormal misfarging eller vekst. Psoriasis kan påvirke både tånegler og negler. Psoriasis negler vanligvis vises pitted med gul misfarging. Og i alvorlige tilfeller neglene smuldre og kan noen ganger løsne og skilles fra neglesengen.

Legg merke hvis du noen gang føler noen leddsmerter. Bortsett fra røde skalert flekker på huden og fordypning eller misfarging av negler, kan psoriasis også påvirke leddene i kroppen. Psoriasis leddene er vanligvis varm å berøre, hoven og smertefull. Det kan oppstå rundt leddene i phalanges, håndledd, ankler, knær og hofter.

Inspiser huden folder for noen eksisterende røde flekker av betent hud. Denne typen psoriasis er kjent som invers psoriasis - hvor glatte og hovne røde plaketter av huden utvikler rundt armhulene, bryst folder, lyskene, og genitalia. Invers psoriasis i de fleste tilfeller rammer overvektige personer. Kløe eller brennende følelse er ofte assosiert med denne tilstanden og dens alvorlighetsgrad er økt med friksjon og fuktighet (svette) av de berørte områdene.

Tips og advarsler

  • Hvis du tilfeldigvis å observere noen av symptomene som er nevnt ovenfor, må du kontakte legen din med en gang.
  • Rapportere saken til legen umiddelbart dersom symptomene vedvarer eller blir verre, selv etter at forvaltningen behandlinger. Din tilstand kan være behov for en bedre medisiner eller en mer intens terapi for å lindre den.
  • Ta varme bad hverdagen - dette er en effektiv måte å redusere skalering.
  • Gjøre litt av sollys terapi. Du kan bidra til å forbedre dine psoriasislesjoner ved å eksponere dine berørte områdene under solen. Men ikke over det. Sørg for å kontrollere din soleksponering og ikke glem å bruke solkrem med faktor 15 eller høyere.
  • Påfør litt terapeutisk fuktighetskrem på psoriasis huden og legge den med en plastfolie. La den stå slik over natten. Følgende morgen, kan du trygt vaske av de tørre og skjellende områder med lunkent vann.
  • Ikke drikk alkohol mens du er under behandling for psoriasis - dette vil bare redusere effekten av dine medisiner og forsinke helbredelsesprosessen.