Digidexo.com

Bruk av Lexapro for Migrene

Reseptbelagte stoffet Lexapro, også kjent under det generiske navnet escitalopram, har nylig blitt studert i forhold til forebygging av migrene hodepine. Funn fra studien legge Lexapro til listen over antidepressiva som hindrer forekomsten av migrene hodepine.

Antidepressiva og migrene behandling

Selv Lexapro har nylig blitt studert for forhindring av migrene, er det ikke den første antidepressive legemiddelet som skal brukes på denne måten. Amitriptylin har i en årrekke blitt foreskrevet som en første-linje profylakse migrene behandling. Det er en trisykliske antidepressiva, noe som påvirker de tre hjernen kjemikalier kjent for å være assosiert med depresjon: serotonin, noradrenalin og dopamin.

Inntil nylig, SSRI (selektive serotonin reopptakshemmere) som Lexapro hadde ikke blitt ansett som nyttig i migrene behandling. Imidlertid vil en undersøkelse publisert i september-oktober 2009 utgaven av "Clinical Neuropharmacology" antyder at SSRI Lexapro og Srní (serotonin og noradrenalin-gjenopptak-inhibitor) Effexor, også kjent under det generiske navnet venlafaxine, var også nyttig i forebygging av migrene .

Hvorfor Antidepressiva forebygge migrene

Mens den eksakte forholdet mellom antidepressiva og migrene forebygging er uklart, er det foreslått at disse stoffene virker ved å redusere nivåene av hjernen kjemikalier som serotonin, som kan være ansvarlig for migrene. Da tas hver dag, kan antidepressiva redusere forekomsten og alvorlighetsgraden av migrene ved å kontrollere nivåene av hjernen kjemikalier som kan føre til migrene.

Koblingen mellom migrene og depresjon

Antidepressiva som amitriptylin og Lexapro forbedre symptomer på depresjon ved å redusere kjemikalier i hjernen som er forbundet med depresjon. Det antas at disse kjemikalier kan også være forbundet med migrene. I tillegg, depresjon og migrene ofte sameksistere, med hodepine være et symptom på depresjon, og alvorlig hodepine som migrene, som påvirker livskvalitet, ofte resulterer i depresjon. Av denne grunn, behandle migrene og depresjon sammen ofte forbedrer begge forhold. Imidlertid kan migrenepasienter som ikke også lider av depresjon også finne lindring fra sine migrene ved å ta antidepressiva.

Risiko og fordeler

Mens antidepressive medisiner brukes i behandling av migrene, disse stoffene er ikke uten risiko som må veies mot de potensielle fordelene når de er tatt for å hindre migrene. Videre, selv om antidepressiva tas som et forebyggende tiltak mot migrene, de ofte ikke helt kontrollere alle migrene symptomer; i disse tilfellene må de brukes med andre medisiner.

Antidepressiva, enten trisykliske eller SSRI, har bivirkninger som kan variere fra mild til alvorlig. Disse kjøre gamut fra seksuelle bivirkninger, tørr munn og kvalme til vektøkning, høyt blodtrykk og sedasjon. Noen antidepressiva er også uegnet for de som er sykepleier eller gravid, eldre eller under 12. migrene bør diskutere disse spørsmålene med sine helsepersonell når de bestemmer seg for et kurs i behandling.