Digidexo.com

Hva kan hjelpe munntørrhet?

Hva kan hjelpe munntørrhet?


Munntørrhet kan gjøre munnen føles som et ørkenlandskap. Teknisk kalt xerostomia, tilstanden har mange årsaker, fra koffein til bivirkninger fra ulike medisiner. Men det er også en rekke måter å behandle det. Som en ekstra bonus, mange av behandlinger er enkelt, billig og kan være ferdig med ting som allerede finnes i ditt hjem.

Suger

Frukt groper og harde drops bidra til å stimulere spyttkjertlene. Groper fra fersken, nektariner og moreller kan gjøre utslaget. Kontroller at hard godteri er sukkerfri så du ikke får tannråte. Sukker har et felt dag skape hulrom i en tørr munn.

Chewing

Popping et stykke sukkerfri tyggegummi i munnen i stor grad kan redusere munntørrhet. Som frukt groper og harde drops, stimulerer tannkjøtt spytt.

Eating

Grøtaktig, myk mat bidra til å stimulere spyttkjertlene. Alle matvarer føre til en økning av spytt, men de som er myk og lett å spise gi deg de beste resultatene mot munntørrhet. Andre gode valg er mat dekket i saus og saus.

Fukt

Legge fuktighet til luften kan bidra til å bekjempe tørr munn også. Du kan bruke en kul-air fordamper. Puste ut av nesen, i stedet for munnen, også kutter ned på mengden av spytt som fordamper.

Unngå

Brus, kaffe og andre koffeinholdige drikker kan dehydrere kroppen og tørke ut munnen. Drikk dem med måte og prøve å balansere dem ut med et glass eller to av vann.