Digidexo.com

Hva skjer når du drikker alkohol?

Nedsatt sentralnervesystemet

Når en person drikker alkohol, er alkoholen som absorberes i blodstrømmen og går over hele kroppen og til hjernen. Alkohol er klassifisert som et dempende. Depressiva bremse sentralnervøse funksjoner. Dette fører til noen av meldingene som forsøker å komme til hjernen for å bli blokkert. Dermed oppstår problemer å håndtere følelser, persepsjon, hørsel, syn og bevegelighet.

Rus

Begrensede mengder alkohol kan hjelpe en person til å føle deg avslappet. Men for mye alkohol fører til rus. En person kan bli beruset med bare ett eller to drinker; andre kan ha et høyere alkoholtoleranse. En person som er beruset kan virke ganske forvirret, kan være ute av stand til å gå skikkelig og kan dramatisk snakke utydelig når hun snakker. Noen mennesker blir vennlig når beruset, og andre kan bli veldig sint. Kjøring i beruset tilstand er forbudt, på grunn av betydelig reduserte reaksjonstider og orienterings- og dom.

Alkohol Forgiftning

Alkohol poising kan oppstå når overskuddsmengder av alkohol konsumert i løpet av en relativt kort tid. De første tegn på alkoholforgiftning er kraftig oppkast. Andre symptomer som kan oppstå er tretthet, pusteproblemer, alvorlig lave glukosenivåer, passerer ut eller anfall. Alvorlig alkoholforgiftning kan føre til døden.

Langtidseffekter av alkoholisme

Alkoholisme oppstår når en persons kropp blir alkoholavhengige. Alkoholisme kan ha ødeleggende effekt på kroppen. Leverproblemer som hepatitt og skrumplever kan oppstå med tung drikking. Overdreven drikking kan også ha negative effekter på fordøyelsessystemet. I tillegg, kan blodtrykket øke og føre til alvorlige kardiovaskulære problemer, og diabetes kan utvikles som et resultat av høyt alkoholforbruk.