Digidexo.com

Hva kan man forvente etter en Korsrygg laminectomy

Hva kan man forvente etter en Korsrygg laminectomy


En lumbar laminektomi er operasjonen av den nedre del av ryggen for å fjerne en liten del av benet (kalt lamina) i den hensikt å avlaste trykket som forårsaker smerte eller andre symptomer. Legen din kan gi nærmere detaljer om hva du kan forvente etter operasjonen, og generelle retningslinjer kan hjelpe deg å vite hva du kan forvente, også.

Sykehusopphold

Langone Medical Center hjemmeside melder at den vanlige sykehusopphold for en minimal invasiv laminektomi uten komplikasjoner er én til tre dager. For den første dagen eller så etter operasjonen, vil du trenger hjelp til å gå. Mens på sykehuset, kan det hende du trenger å bære en spenne for støtte eller å bruke spesielle sokker eller støvler for å forhindre blodpropp.

At Home

Når du kommer hjem, er det viktig å holde snittet fra kirurgi ren og tørr. Også trene bena mens i sengen for å redusere risikoen for blodpropp. Ikke løfte noe tungt inntil legen gir deg OK.

Fysioterapi

Du vil arbeide med en fysioterapeut for å bevege seg sakte fra å gå til andre low-impact aktiviteter og for øvelser for å styrke ryggen din og forbedre sin mobilitet.

Tilbake til arbeidet

Legen din vil fjerne sting eller stifter om to uker etter operasjonen. Ifølge Colorado Omfattende Spine Instituttets hjemmeside, kan du vanligvis gå tilbake til en stillesittende jobb innen to uker etter en laminektomi. Hvis du hadde en komplisert operasjon eller ha en mer aktiv jobb, kan det imidlertid være opp til to eller tre måneder før du kan gå tilbake til arbeid.

Forsiktig

Langone Medical Center advarer å ringe legen din umiddelbart hvis du har tegn på infeksjon, kvalme eller oppkast, smerter som ikke er kontrollert med medisiner legen ga deg, brystsmerter, problemer med vannlating eller å ha avføring, ny nummenhet eller svakhet i hofter, lyske eller ben eller leddsmerter, tretthet, stivhet, utslett eller andre nye symptomer.