Digidexo.com

Naturlige måter å redusere Cholestrol

Kolesterol er en naturlig del av en sunn kropp. For mye kolesterol kan føre til fettavleiringer i blodårene, noe som over tid vil redusere flyten av blod gjennom blodårene dine og plasserer deg på et høyere risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag. I tillegg til reseptbelagte legemidler, er det mange naturlige måter å løse dette problemet, inkludert endringer i livsstil, slanking og alternative medisiner.

Livsstil endringer

Å være overvektig er en faktor i høyt kolesterol. Å miste så få som fem pounds kan bidra til å senke kolesterolnivået. Du bør vurdere måter å begrense matinntaket samt velge mindre fetende mat. Hopp dessert alle sammen, eller erstatning frukt for et stykke sjokoladekake. Hvis du fører en stillesittende livsstil, bli mer aktiv vil også hjelpe. Du kan starte med små skritt, som å ta trappene i stedet for heisen, eller parkeringsplass ved enden av parkeringsplassen.

Regelmessig mosjon, med legen din godkjenning, kan også hjelpe deg med å naturlig redusere kolesterolet. Det endelige målet bør være minimum 30 minutter trening hver dag, som kan deles inn i små intervaller i løpet av dagen. Noen ideer til å vurdere er på tur, sykling og svømming. Du kan oppleve at du trener med en venn hjelper deg å holde motivasjonen oppe.

Å gi opp røyking kan forbedre kolesterolnivået ditt, samt senke blodtrykket. Selv om det kan ta mange år å helt eliminere effektene av å røyke, vil risikoen for hjerteinfarkt begynne å reduseres nesten umiddelbart.

Diett

I tillegg til å miste vekt, noe som gjør endringer i hvilke typer mat du spiser kan hjelpe deg naturlig senke kolesterolet. Du bør unngå mettet fett og trans fett i favør av enumettet fett som finnes i elementer som oliven, peanøtter og raps olje. Du bør også prøve å begrense hvor mye kolesterol du spiser i kostholdet ditt. Matvarer med høyt nivå av kolesterol inkluderer innmat, egg (spesielt eggeplomme) og helmelk. Begrense forbruket av alkohol er også anbefalt.

Det er noen bestemte typer mat som vil hjelpe deg lavere kolesterol. Disse inkluderer hele korn; frukter og grønnsaker; og visse typer av fisk inkludert torsk, tunfisk, kveite og.

Alternative medisiner

Det finnes en rekke naturlige produkter som kan hjelpe deg til å senke kolesterolet. Du bør være oppmerksom på at nytten av disse produktene ikke har blitt klinisk bevist. Selv om de ikke skulle utgjøre helserisiko hvis du bruker dem i begrensede mengder, er det alltid en god idé å sjekke med legen din før du starter. Naturlige produkter som kan hjelpe deg lavere kolesterol inkluderer artisjokker, bygg, hvitløk og havrekli. Kosttilskudd inneholder beta-sitosterol, blondt psyllium og sitostanol.