Digidexo.com

Drug Treatment for Huntingtons

Huntingtons sykdom er en arvelig nevrologisk sykdom som påvirker nervecellene i hjernen, ifølge MedlinePlus. Personer med sykdommen utvikler ofte problemer med bevegelse, koordinasjon og balanse, informasjonsbehandling og / eller minne. Huntingtons sykdom er degenerativ, noe som betyr at den forverres over tid, men det finnes en rekke medikamenter som brukes til å behandle symptomer på Huntingtons sykdom.

Tetrabenazin

Tetrabenazin er det eneste stoffet som har blitt godkjent av US Food and Drug Administration for behandling av Huntingtons sykdom. Medikamentet virker ved å øke mengden av kjemisk kalt dopamin i hjernen. Den brukes til å redusere ufrivillige bevegelser i Huntingtons sykdom pasienter, men tetrabenazin kan noen ganger føre til søvnløshet eller tretthet.

Antipsykotika

Noen ganger leger fore antipsykotika, for eksempel haloperidol, klorpromazin, klozapin eller olanzapin, for å redusere delusional og / eller voldelig atferd, hallusinasjoner og ufrivillige bevegelser hos pasienter med Huntingtons sykdom. Disse medikamentene kan noen ganger føre folk til å føle seg døsig og / eller erfaring muskelstivhet.

Beroligende midler

Beroligende midler, som for eksempel klonazepam, benzodiazepiner, paroksetin og venlafaxin, brukes til å behandle angst, ufrivillige bevegelser og voldelig atferd i Huntingtons sykdom pasienter. Folk som tar disse medikamentene noen ganger oppleve følelsen av eufori og / eller utmattelse.

Antidepressiva

Noen ganger leger foreskrive antidepressiva, som fluoksetin, sertralin eller nortriptylin, for å redusere depresjon og / eller obsessive-compulsive handlinger i mennesker med Huntingtons sykdom. Vanlige bivirkninger av antidepressiva er tretthet og kvalme.

Mood-stabilisatorer

Noen ganger humør-stabiliseringsmidler, slik som litium, karbamazepin og valproat, blir brukt til å behandle humørsvingninger og / eller følelsesmessige utbrudd hos pasienter med Huntingtons sykdom. Stemningsstabiliserende kan noen ganger føre folk til å føle seg trøtt og / eller kvalm.