Digidexo.com

Oppdagelsen av Eksem

Eksem tradisjonelt beskriver en familie av kroniske hudsykdommer som involverer tørr, kløende og irritert hud. Ofte referert til som dermatitt, utvikler eksem vanligvis i spedbarnsalder, blir mindre av et problem i voksen alder. Det kan påvirke noen, men har en tendens til å kjøre i familier der atopiske tilstander som høysnue og astma er felles. Eksem opprinnelse som en anerkjent medisinsk tilstand er uklar, og uenighet om sin terminologi fortsetter å skape forvirring.

Origin

Eksem har trolig eksistert så lenge mennesket har, men det er ikke klart nøyaktig når ordet "eksem" ble først brukt for å beskrive dette bestemt sett av kliniske kjennetegn. Ordet i seg selv er avledet fra det greske ordet ekzein, som betyr "å koke ut." Dette tyder på de gamle grekerne var beskriver måten blemmer, som karakteriserer noen typer eksem, gjør huden ser ut til å "boble" som en kokende væske . I en 1904 artikkel i Journal of hudsykdommer, grensesprengende hudlege James Nevins Hyde hevdet at eksem var allerede en utdatert begrep som ikke lenger var relevant for vår forståelse av tilstanden.

Definisjon

Det var ikke før det 19. århundre at klinikere fra hele verden begynte å diskutere sine individuelle tolkninger av ulike hudsykdommer og arbeide sammen mot en felles forståelse av eksem, ifølge 2006 publikasjonen "The Handbook of atopisk eksem." Til tross for denne fremgangen, forskere fortsetter å debattere over riktig definisjon og klassifisering av eksem. Spesielt, uenighet og forvirring fortsatt over om eksem og dermatitt er utskiftbare definisjoner, eller om de refererer til tydelig atskilte forhold. Foreløpig kan eksem refererer spesifikt til atopisk dermatitt, eller til en hel familie av forhold som fører til at huden blir hoven, irritert og kløende.

Klassifisering

Tilfeldig og usystematisk klassifisering av karakteristikkene av eksem har ført til undertyper som blir beskrevet vekslet av deres plassering, utseende eller deres mulig årsak. Som et resultat, er enkelt sub-typer er kjent fra en rekke forskjellige navn. For eksempel håndeksem, preget av blemmer på håndflatene, er også kjent som dyshidrotic dermatitt og pompholyx. I 2001, The European Academy of Allergologi og klinisk immunologi (EAACI) publiserte en artikkel som forenkler terminologi allergirelaterte sykdommer, deriblant atopisk og allergiske kontakt eksem. Imidlertid er nonallergic eksem fortsatt dårlig definert.

Årsaker

Mens kontakteksem kan knyttes til eksponering for en bestemt irriterende eller allergen, er den underliggende årsaken til andre typer eksem fortsatt ikke fullt ut forstått. Klinikere tror at atopisk dermatitt resultater fra en kombinasjon av faktorer, inkludert genetisk disposisjon, en overaktiv immunsystem, og minutt hull i huden - omtalt som "barriere feil" av hudleger - som slipper inn bakterier og irritanter og la huden mister verdifull fuktighet, ifølge EczemaNet.

Behandling

Tradisjonelle eksem behandlinger er vanligvis basert på tradisjonell kinesisk medisin og vestlig urtemedisin. Til tross for deres fortsatte bruk, har noen blandinger av kinesisk urte medisiner vist seg å være effektiv i å kontrollere atopisk dermatitt også bevist giftig, ifølge EczemaNet. I den viktorianske og Edwardian epoker, svovel var et populært middel, selv om det ikke er vitenskapelig bevis som tyder på dette er en effektiv behandling. I dag en behandlingsplan vil vanligvis innebære å gjøre nødvendige endringer i livsstil, etter en skreddersydd hudpleie, og bruker medisiner for å redusere immunsystemets negativ respons.