Digidexo.com

Irritabilitet under overgangsalder

Irritabilitet under overgangsalder


Irritabilitet i overgangsalder oppleves av et stort antall kvinner. Menopause er overgangsperioden i en kvinnes liv når kroppen hennes gradvis produserer mindre østrogen og progesteron. Hun stopper til slutt mensen helt. Menopause er bekreftet når hun går tolv sammenhengende måneder uten en periode. Overgangs tid inn i overgangsalderen kan føre til ubehagelige symptomer for mange kvinner, både fysisk og psykisk.

Fakta

Menopause er en normal del av aldringsprosessen og markerer slutten på fertil år. Symptomer er forårsaket av redusert funksjon av eggstokkene som kvinne aldre, og overgangsalder er assosiert med lavere nivåer av hormoner som østrogen. Fysiske tegn på overgangsalder overgang kan vare i seks år eller mer, og vanligvis oppstår rundt en alder av 51, men kan forekomme tidligere eller senere.

Symptomer

Symptomer på overgangsalder varierer fra kvinne til den neste. Noen kvinner har nesten ingen symptomer, mens andre har flere fysiske og psykiske symptomer. Den mest kjente symptomet er hetetokter, som antas å være relatert til hjernen endringer som regulerer kroppstemperaturen. Mange kvinner opplever søvnforstyrrelser og hodepine. I årene før menopause, kjent som perimenopause, er det vanlig å føle seg gråtkvalt, humørsyk og engstelig.

Betraktninger

Eksperter er uenige om hva som faktisk forårsaker irritabilitet i overgangsalder. Moodiness kan være relatert til gradvis nedgang i hormonnivået. Kvinner som opplever søvnløshet føler irritabel på grunn av utmattelse. Noen kvinner blir følelsesmessig som de sørger over tapet av sin evne til å føde barn.

Misforståelse

Selv om mange kvinner opplever en rekke kognitive og følelsesmessige symptomer i overgangsalderen, har det aldri blitt bevist at disse symptomene er faktisk forårsaket av overgangsalderen. Nattesvette og søvnløshet kan føre til tretthet, som igjen kan føre til kognitive problemer og irritabilitet. Midlife påkjenninger som arbeider med ungdom eller omsorg for aldrende foreldre kan også forårsake søvnløshet eller følelsesmessige reaksjoner. Det er ikke klart om irritabilitet er forårsaket av hormonelle forandringer eller ved tretthet.

Forebygging / løsning

Ubehag av menopause kan noen ganger bli løst ved livsstilsendringer, for eksempel å spise riktig, trene, vektkontroll og røykeslutt. En sunn livsstil kan bedre trivsel i alle tider i livet. Irritabilitet, depresjon og humørsvingninger kan bety mer alvorlige problemer, for eksempel skjoldbrusk lidelse eller depresjon. Hvis du har problemer med å takle, rapporterer ut av kontroll følelser til helsepersonell.