Digidexo.com

Informasjon om DNA-testing

DNA eller deoksyribonukleinsyre testing er vitenskapen hvorved biologiske prøver er tatt fra en person, og resultatene sammenlignet med en annen biologisk prøve for å bestemme likheten. Dette gjøres for en rekke årsaker, inkludert rettsmedisinske tester for å fastslå mulig straffeskyld i en forbrytelse og personlig testing for å fastslå opphav eller farskap.

Historie

DNA har vært av interesse for forskere siden 1890-tallet, men DNA-testing gjort sitt veksten på verdensscenen i 1985 da det ble den mest pålitelige fysisk bevis på åstedene. Siden da personlig testing har blitt mer populært for å bestemme herkomst og farskap.

Kriminelle og medisinsk bruk

Forensic DNA-testing kan brukes til å identifisere ofre og mistenkte, eliminere folk som mistenkte, og matche givere for medisinske formål.

Personlige bruksområder

DNA av personlige grunner har blitt mer utbredt som nøyaktighet har økt og prisene har falt over tid. Enkeltpersoner kan nå bestille kits på nettet og sende for farskap testing for så lite som $ 80. Personlige grunner for DNA-testing varierer og kan inkludere å bestemme farskap og opphav.

Samples & Process

Prøver for testing er biologiske prøver og kan omfatte blod, hud, spytt, hår og andre kroppsvæsker. Hjem tester som kan kjøpes av enkeltpersoner vanligvis stole på en enkel test med en Q-tip å pensle innsiden av kinnet. Prøver ble oppsamlet og sammenlignet for likheten med en annen prøve.

Nøyaktighet

Selv om DNA-testing ikke kan hevde å være 100 prosent nøyaktig, er det allment ansett for å være 99 prosent nøyaktig, ifølge en artikkel i magasinet Time på historien til DNA. Dette er forutsatt at testene blir utført av dyktige DNA-teknikere i et kontrollert miljø.