Digidexo.com

Naturlige urter for depresjon og angst

Naturlige urter for depresjon og angst


Lenge før advent av moderne legemidler, stolte folk på naturlige urter for lindring av følelser av depresjon og angst. Med fremskritt innen moderne medisin, ble mange av disse tradisjonelle behandlinger satt til side som folk rettsmidler, men de har ikke blitt helt forlatt. Noen av de mer vanlige urte behandlinger, for eksempel johannesurt, ginkgo biloba og kava kava, har blitt vitenskapelig undersøkt for å fastslå effekt og sikkerhet.

Johannesurt

En av de mest kjente og veldokumenterte urter for å lindre depresjon er johannesurt, eller Hypericum perforatum. De blomstrende topper av anlegget har vært brukt siden gamle Hellas for en rekke medisinske anvendelser. I den 13 oktober 2008, utgaven av Sciencedaily, ble det rapportert at en Cochrane systematisk gjennomgang av 29 studier med Johannesurt fant urt å være så effektiv som standard antidepressiva med færre bivirkninger. Forskning har vist at 300 mg daglig for en standardisert 0,3 prosent hypericin kan være effektive for behandling av mild til moderat depresjon. Johannesurt er ikke uten bivirkninger. Det kan føre til økt følsomhet for sollys, tretthet, hodepine, tørr munn eller svimmelhet. Det virker også med flere vanlige legemidler, inkludert antidepressiva, p-piller, cyklosporin og digoksin. Ikke ta johannesurt uten å konsultere med en lege, spesielt hvis du tar andre medisiner.

Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba er en annen urt med en lang historie, og nyere medisinsk forskning synes å bære ut rapporter om nytten sin. Flere dobbeltblindtester, for eksempel studie publisert i British Journal of Clinical Pharmacology i oktober 1992, har vist at pasienter som tar enten ginkgo biloba eller en kombinasjon av ginkgo biloba og ginseng viste bedring i humøret i forhold til pasienter som tar en placebo. Det antas at ginkgo øker blodtilførselen til hjernen, og kan forbedre hukommelse og oppmerksomhet, som også kan gjøre det nyttig i behandling av noen Alzheimer-pasienter. Den vanlige dosen i studier er 120-240 mg per dag, fordelt på to eller tre doser. Det kan ta opp til 12 uker for full effekt for å bli sett. Se etter en ekstrakt standardisert til minst 24 prosent gingko flavonglykosider. Noen bivirkninger har blitt nevnt, oftest mild magesyke eller hodepine, men ginkgo forstyrrer blod koagulasjonsfaktorer og kan forårsake blødninger problemer hos pasienter som tar andre blodfortynnende. Rådfør deg med lege før du tar.

Kava Kava

Kava kava kommer fra roten av en busk som vokser i tropiske øyer i Stillehavet. Det har tradisjonelt blitt brukt til å lage en seremoniell drink, og kan ha en effekt svært lik alkohol eller diazepam, som noen ganger brukes til å behandle angst. Kava har også en lammende effekt, og er noen ganger tygges for å lindre en sår hals. I de senere årene, de avslappende egenskapene til kjemikaliene kalles kavalactones har vært fokus for vitenskapelig forskning. Pasienter som tar kava har rapportert en reduksjon i symptomer på angst og depresjon, med få bivirkninger. De beste resultatene har kommet fra en 100 mg dose, standardisert til 70 prosent kavalactones.

Salget av kava er blitt forbudt i noen land etter rapporter om alvorlig leverskade hos noen pasienter. Videre forskning har funnet kjemikalier i stengler og blader som er giftig for leveren, og en teori er at uren kava var årsaken til sykdommer. Det er også muligheten for at leverskader kan ha blitt forhånds-eksisterende, eller at pasientene tok kava mens du drikker alkohol eller tar reseptbelagte medisiner som kunne ha kombineres for å lage skade. Rådfør deg med lege før du tar kava, og ikke ta det for mer enn tre måneder uten en to-ukers hvileperiode.

Andre Herbal behandlinger

Det er mange andre planter og urter som kan hjelpe lindre angst og depresjon. Visse planter i mint familien er kjent for sine avslappende egenskaper når yret som te, inkludert peppermynte, sitronmelisse og kattemynte. Kombiner en ts. av de tørkede blader med kokende vann og bratt for fem minutter før du drikker. Det te kan være søtet med honning.

Kamille, pasjons og feverfew er andre tradisjonelle urter som brukes til å behandle depresjon og angst, og er noen ganger kombinert for å lage en te. Feverfew er også brukt som en hodepine rette. Sibirsk ginseng kan kombineres med andre urter for å slappe av nerver uten å forårsake døsighet noen ganger opplevd med mints eller kamille.

En urte kombinasjon kan fungere best for å lindre symptomer. Kombiner tre deler sitronmelisse med en del lavendel blomster, en del roseblader, én del peppermynte, en del johannesurt, og en del merian. Bland og oppbevar i en glasskrukke. Å lage te, kombinere ett femtinitti ts. av urteblandingen med en kopp varmt vann, og la det bratt i fem til ti minutter. Det te kan være smaksatt med honning eller mynte.