Digidexo.com

Ulike Medisinplanter

Ulike Medisinplanter


Ifølge Colorado State University, urtemedisiner er den mest populære formen for alternativ behandling for både voksne og barn. Ulike kulturer har tradisjonelt brukt en rekke planter å behandle ulike plager. Effektiviteten av en slik behandling blir bekreftet av pågående vitenskapelige studier. Men mange botaniske ekstrakter har bivirkninger. I tillegg er det fare for noen botaniske forbindelser som vekselvirker med bestemte legemidler eller andre matvareprodukter. Derfor er det viktig å være sikker på at botaniske produktene er trygge før man spiser dem.

Echinacea

Echinacea er en flerårig urt som har blitt populært brukt av indianere for sine medisinske egenskaper. Det er innfødt til Midtvesten regioner i Nord-Amerika og bærer rosa eller lilla blomster. Forbindelser i Echinacea som alkamides, flyktige oljer, flavonoider, polysakkarider og glykoproteiner styrke immunsystemet; helbrede sår; behandle urinveisinfeksjoner, vaginal gjær infeksjoner, fotsopp og høysnue; og redusere varigheten av symptomene på forkjølelse og influensa. Vanlige bivirkninger av produkter av denne planten er kvalme, magesmerter, diaré, oppkast og allergiske reaksjoner hos de som er følsomme for daisy / aster familie.

Gingko Biloba

Gingko biloba er de eldste levende treslag. Det er en hardfør art, som kan vokse så høyt som 120 meter. Den inneholder aktive ingredienser som flavonoider og terpenoider som gir treet sine medisinske egenskaper. Ifølge University of Maryland Medical Center, er Gingko biloba effektive i behandling av demens og lindrer symptomer på Alzheimers sykdom. Det har også vist seg å forbedre synet hos personer med glaukom, redusere premenstruelle syndrom symptomer, fremme blodsirkulasjonen og hemme retinal problemer. Vanlige bivirkninger av å konsumere Gingko biloba produkter er gastrointestinale problemer, hodepine, forstoppelse og spontane blødninger.

Ginseng

Det finnes to varianter av ginseng anlegget - amerikansk ginseng, som er innfødt til Amerika, og asiatisk ginseng, som er innfødt til Kina og Korea. Begge disse planter hører til slekten Panax og har lignende kjemisk sammensetning. Aktive ingredienser i amerikansk ginseng er ginsenosides og polysakkarid glykaner. I tillegg til ginsenosides, inneholder asiatisk ginseng også glykaner, maltol, vitamin B, flavonoider og flyktig olje. Asiatisk ginseng bedrer immunforsvaret, kardiovaskulær helse, kognitive evner og kroppens evne til å takle stress. Forskning har vist at amerikansk ginseng senker blodsukkernivået hos personer som lider av type 2 diabetes, arrestasjoner tumorvekst, hjelpemidler i utvinningen fra kulde og styrker immunforsvaret.

Hvitløk

Hvitløk er en flerårig urt, som er innfødt til Sentral-Asia. Anlegget er medlem av liljefamilien og har tradisjonelt blitt brukt som krydder og medisin. Allicin, den viktigste medisinske forbindelsen i hvitløk, har antibakteriell og soppdrepende egenskaper. Hvitløk er effektivt i behandling av hoste, halsirritasjon og øvre luftveisinfeksjoner. Den regulerer også blodsukkeret hos diabetikere, senker blodtrykket, reduserer kolesterolnivået, og botemidler tannpine og vorter. Imidlertid kan hvitløk også forårsake mageirritasjon, hjertet brenner og oppblåsthet.