Digidexo.com

Ideell Kolesterol Reading

Kolesterol er et voksaktig stoff som finnes i animalsk vev som er lik fett. Det er kategorisert som et lipid, fordi den oppløses i fett, i stedet for i vann. Innenfor kroppen, er konsentrert kolesterol i blodet. Fremstilt stort sett i leveren, utskiller kroppen rundt 80 prosent av total kolesterol, mens den andre 20 prosent absorberes fra kosten kilder. Kolesterol er viktig for sunn funksjon av binyrene, cellemembran, fordøyelse og hjerneceller. Den største bekymringen for helsepersonell er at folk flest spiser for mange kosttilskudd kilder høyt kolesterol, skyting deres nivå gjennom taket. Høyt kolesterolnivå kan øke risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og diabetes. Når du undersøker kolesterolnivået, er det to faktorer å vurdere: den totale mengden av kolesterol og triglyserider i blodet og måten kolesterol og triglyserider blir flyttet rundt i blodet.

Ideell totale kolesterolnivået

Hyperkolesterolemi er navnet på oven normale nivåer av kolesterol i blodet. En lesning av kolesterol under 200 mg / dl er ansett ønskelig og ideelt. Dersom kolesterol nivået er over det ideelle nivået, kan den senkes ved å få regelmessig mosjon, å miste vekt, røykeslutt, og spise en høy-fiber, lav-fett diett. Hvis disse teknikkene ikke senke kolesterolet, kan neste steg være kolesterolsenkende medisiner foreskrevet av en lege.

Ideell triglyseridnivå

Triglyserider er de viktigste komponentene i oljer og fett. De produseres i kroppen for å lagre overskytende fett. Når det kombineres med kolesterol, hastighet de opp produksjonen av plakk, et materiale som fester seg til blodårene og forårsaker skade. En ideell triglyseridnivå ville være under 150 mg / dL. De måter å redusere triglyseridnivåer ville være de samme metodene som brukes for å senke kolesterolet.

Ideelle LDL Levels

Lav-tetthets lipoprotein (LDL) kolesterol er en bærer-protein som tar kolesterol fra lever til kroppen. Det er skadelig for arteriene og er betraktet som "dårlig" på grunn av sin lave tetthet og den høye mengde av kolesterol som det bærer. På grunn av sin lave tetthet, settes det lett til veggene av arterier, raskt økende dannelsen av plakk. Den ideelle LDL-nivået er under 100 mg / dl.

Ideelle HDL Levels

Høy-tetthets lipoprotein (HDL) kolesterol er også en bærer-protein, men det tar kolesterol tilbake til leveren, hvor det kan ødelegges og fjernes fra kroppen. Det kan også sendes tilbake ut i kroppen hvis det er nødvendig. Det er ansett som "gode" kolesterolet, og er tenkt å fungere som en søppelsamler, fjerne plakk og fjerne blodet når den sendes gjennom kroppen. En ideell nivået av HDL er 60 mg / dL eller høyere.

Ideell total kolesterol og HDL kolesterol ratio

Mange forskere mener at den beste måleren av fare for hjerte- og karsykdommer er den totale kolesterol-til-HDL ratio. Dette forhold kan bestemmes ved enkle blodprøver, sammen med et kolesterol-skjermen. En ideell ratio ville være 3,5 totalkolesterol peker til hver HDL kolesterol punkt. Dette ville indikere en meget lav risiko for hjertesykdom.