Digidexo.com

Hva er et sunt Glukose nivå?

Hva er et sunt Glukose nivå?


Glukose eller sukker er produktet av mat. Når du spiser, maten brytes ned til glukose, som kroppen bruker for energi. For mye glukose eller sukker i blodet kan føre til skade på kroppens organer. For lite glukose i blodet kan føre til skjelving, forvirring og en diabetisk koma. Diabetikere sliter med å opprettholde stabile blod sukker nivåer, noe som er nødvendig for en sunn livsstil.

Process

Mat brytes ned til sukker i tarmen. Blodårene bære sukker til kroppens organer. Bukspyttkjertelen gjør og frigjør insulin når sukkeret er i blodet. Insulinet hjelper flytte sukker til kroppens celler hvor den brukes til energi. Type 1 diabetikere ikke produsere insulin, så de må ta insulin for å bidra til å bevege sukker inn i cellene. Type 2 diabetikere har problemer med å bruke insulin effektivt.

Range

En sunn glukose nivå er 70 til 100 milligram per desiliter. Men folk med diabetes har større rekkevidde fordi variabler påvirker blodsukkernivået som for eksempel medisiner, andre helsemessige problemer, alder og aktivitetsnivå. The American Diabetes Association tyder på at diabetikere har en rekkevidde på 70 til 130 mg / dl før måltider og mindre enn 180 mg / dl i løpet av en to-timers periode for å starte et måltid. Glukose meter er tilgjengelig for pasienter å overvåke sitt eget blodsukker. Helse tilbydere foreslår overvåking blodet til forskjellige tider i løpet av dagen for å finne ut hvor toppene i blodsukkeret oppstår og hva som forårsaker dem.

A1C Test

Milligram per desiliter er måling brukes ved testing av blod eller glukosenivå ved hjelp av en glukosemåler eller glukose meter. Den A1C test viser blodsukkeret gjennomsnitt over de siste tre månedene. Den A1C er målt i prosentiler. Et normalt nivå for en person som ikke er diabetiker er 4 til 6 prosent. Målnivået for en person som er diabetiker er 7 prosent eller mindre. Den A1C testen er vanligvis gjøres hver 3-6 måneder av en lab-tekniker. Din lege vil avgjøre hvor ofte du bør ha A1C test.

Pre-diabetes

For å avgjøre om en pasient er pre-diabetiker, vil leger anbefaler en av to tester: fastende plasma glukose test eller oral glukosetoleransetest. Begge tester krever at pasienten fort over natten. Med fastende plasma glukose test eller FPG, blir blodet målt om morgenen før du spiser. Hvis blodsukkeret er under 100 mg / dl, er normalt sukkernivået. Hvis den blodsukkernivået er mellom 100 mg / dl og 125 mg / dl, er den pre-diabetisk pasient. Glukosetoleransetest krever at pasienten drikker en "glukose-rik drikke." Normale blodsukkernivået er under 140 mg / dl, to timer etter å ha drukket drikken. Pre-diabetikere har nivåer av 140-199 mg / dl.

Forebygging / løsning

For å forebygge diabetes, helse leverandører tyder på at pasienter se sitt inntak av sukker og stivelse, opprettholde en sunn vekt, og trener regelmessig. The Diabetes Prevention Program studie viser at «30 minutter om dagen med moderat fysisk aktivitet, kombinert med en 5 til 10 prosent reduksjon i kroppsvekt, produsert en 58 prosent reduksjon i diabetes," ifølge American Diabetes Association.