Digidexo.com

Hva er forskjellene mellom Starch, Fiber & Sugar?

Hva er forskjellene mellom Starch, Fiber & Sugar?


Når det gjelder karbohydrater, det er enkle former og komplekse former. Karbohydrater drive kroppen som primær energikilde og bør gjøre om lag 40 til 60 prosent av en persons daglige næringsinntak. De ulike delene av karbohydrater - stivelse, fiber og sukker - har forskjellige jobber i kroppen. Karbohydrater finnes naturlig i frukt, grønnsaker og korn. De kan også bli funnet i bearbeidet mat brød, brus og godteri.

Fiber

Fiber er et komplekst karbohydrat som kan være oppløselig eller uoppløselig, noe som betyr fritt eller ikke lett oppløst. Fiber hjelper tregere fordøyelsen prosessen som gjør at maten langsomt brytes ned og ikke bli sukker som rask. De hjelper kroppen å opprettholde blod sukker nivåer, så de vil ikke pigg. Uløselig fiber som hvetekli, grønnsaker og helkorn arbeide for å legge bulk til avføring og ikke bryte ned i kroppen før de møter ulike bakterier i tarmen.

Stivelse

Stivelse er en annen form av en komplekse karbohydrater. I motsetning til fiber, blir det sakte fordøyes av kroppen og blir blodglukose som absorberes i blodstrømmen. Stivelse er den viktigste kilde for kost karbohydrater for kroppen. Det kan finnes naturlig i matvarer som bønner, korn av ris og hvete, samt poteter. Bearbeidet mat som inneholder stivelse inkluderer pasta, brød og frokostblandinger.

Sukker

Sukker er ansett som en enkel karbohydrat. Det er den grunnleggende byggesten av molekyler for hver type karbohydrat. I motsetning til fiber og stivelse, det bryter ned raskt og enkelt til glukose som brukes av kroppen som en primær energikilde. Denne enkle formen kan finnes i frukt og grønnsaker, men er også i en rekke matvarer som godteri og brus.

Separat og sammen

Mens det ser ut til at disse tre delene er skilt, innen matvaregruppene to eller alle tre kan vises i samme matkilde. En bringebær har et høyt sukkerinnhold sammen med høyt fiberinnhold, noe som betyr at sukkeret slippes raskt, men fiberinnholdet vil forsinke fremdriften gjennom kroppen. Brød er stivelse, men de sammenbrudd så raskt som sukker, skyter sukker. Å finne den beste balansen mellom de delene av karbohydrater tar hjelp av en ernæringsfysiolog.