Digidexo.com

Tegn og symptomer på en Gluten allergi i Kids

Tegn og symptomer på en Gluten allergi i Kids


Gluten allergi hos barn er bare ett av mange problemer mot foreldre i dag. Omtrent fem prosent av barn vil oppleve noen form for allergi mot mat. Av disse vil mange har følsomhet for gluten. Barn som lider av en gluten allergi (også kjent som cøliaki) vil oppleve mange fysiske symptomer knyttet til fordøyelsessystemet samt mulige psykiske problemer.

Hva er gluten?

Gluten er proteinet som finnes i hele korn som hvete, rug, bygg og eventuelt havre. Gluten er en betydelig ingrediens i brød, frokostblandinger, kjeks, kaker og kjeks, samt mange andre pakket varer. Det er en krevende oppgave å unngå alle matvarer som inneholder gluten.

Hva er cøliaki?

Cøliaki er beskrevet som en manglende evne til intestinal spor å absorbere næringsstoffer at et barn trenger for å trives. Når produkter som inneholder gluten er inntatt, oppstår en immunreaksjon der tarmslimhinnen blir angrepet, hindrer riktig fordøyelse og absorpsjon av mat. Gluten allergi kan ikke vokst som andre matallergier. Når et barn har blitt diagnostisert med cøliaki, må hun alltid være på en glutenfri diett.

Fysiske symptomer på gluten allergi (cøliaki)

Dersom barn lider av følgende fysiske symptomer knyttet til fordøyelsen, kan en gluten allergi være til stede:

Konsekvent kramper, magesmerter og oppblåsthet Diaré Vekttap, forsinket vekst og utvikling Foul-smelling avføring Kvalme og / eller oppkast Forstoppelse Jernmangel Fatigue grunn av dårlig fordøyelse og absorpsjon av nødvendige mineraler og vitaminer i tarmen eller andre fordøyelses magesår, inkludert de i munnen Osteoporose

Gluten Sensitivity kan påvirke mentale evner

Mange tror fortsatt at glutenintoleranse kan føre til autisme. Selv om dette har aldri blitt vitenskapelig bevist, betyr det synes å være en sak for å fjerne gluten fra kostholdet til barn med autisme. Glutenfrie dietter har vist seg å forbedre symptomer på sykdommen i mange enkelttilfeller. Omvendt, kan barn som har gluten allergi vise autistiske-lignende symptomer, samt symptomer forbundet med mange psykiske lidelser. Her er noen psykiske tegn på gluten intoleranse:

Irritabilitet Depresjon Autistic-lignende atferd som dårlig organisasjon ferdigheter, raserianfall og hyperaktivitet Attention underskudd problemer Glemsomhet

Hva foreldre kan gjøre

Foreldre som mistenker at deres barn for å ha en gluten allergi må ha ham testet av en barnelege eller allergi spesialist for å vite sikkert. Før du gjør en avtale, kan foreldre ønsker å holde et måltid dagbok, og bemerker nylig spist mat og atferd og / eller fysiske symptomer som følge. Hvis det er mistanke hvete eller annet gluten produktet intoleranse, fjerne mat fra barnets kosthold og fortsette å overvåke for symptomer. Hvis de forsvinner, kan du prøve å gjeninnføre maten etter to uker, og se etter symptomer for å gå tilbake. Bevæpnet med denne nyttig informasjon, kan foreldrene til en berørt barnet være proaktive i diskusjonen av matallergier med sin fastlege. Hvis et barn har vist seg å ha cøliaki, vil neste steg være å sikre at gluten produkter er eliminert fra guttens kosthold. Dette kan være svært vanskelig innsats som de fleste av dagens pakket mat inneholder gluten, men å erstatte disse matvarene med ris produkter eller andre substitutter er verdt det. En markert forbedring i barnets fysiske og mentale tilstand vil ses nesten umiddelbart.