Digidexo.com

Grunner for en komplett Hysterektomi

En hysterektomi er en kirurgisk prosedyre som fjerner en del av eller alle av livmoren. Komp hysterektomier er nødvendig ved fjerning av en del av livmoren er ikke nok til å behandle tilstanden.

Kreft

Ti prosent av hysterectomies er gjort for å behandle kreft, ifølge Estronaut.com. Kreft som har spredt seg gjennom livmoren kan kreve komplette hysterektomier.

Fibroids

Fullstendige hysterektomier kan være nødvendig når fibroider er tilstede og forårsaker ukontrollert blødning, anemi, eller komprimering av urin rør. Fibroids står for 30 prosent av hysterektomier, ifølge Estronaut.

Dysfunksjonell Urin Bleeding

Dysfunksjonell urin blødning er overdreven vaginal blødning som ikke har noen bestemt kjønnsorgan årsaken. Komplett hysterektomier er ofte gjort for å behandle denne blødningen.

Endometriose

Komplett hysterectomies er utført for å lindre smerter forbundet med endometriose. Denne tilstanden skjer når livmorslimhinnen vokser et annet sted enn slimhinnen i livmoren. Om lag 20 prosent av hysterectomies er gjort for å behandle endometriose, ifølge Estronaut.com.

Uterinprolaps

Uterinprolaps - nedadgående forskyvning av livmoren - kan føre til problemer som passerer urin eller avføring. Prolaps står for rundt 16 prosent av hysterektomier, ifølge Estronaut.