Digidexo.com

Fordeler og bivirkninger av Pine Nut Oil

Fordeler og bivirkninger av Pine Nut Oil


Oppnås pinjekjerner olje fra nøttelignende frø som finnes i det befruktede hunn kjegler av visse arter av furutrær. Muttere og olje er mye brukt i matlaging, særlig i italienske og greske retter. Vitenskapelig forskning tyder på at det er flere helsemessige fordeler forbundet med pinjekjerner olje og nesten ingen bivirkninger.

Ernæringsmessige fordeler

Pinjekjerner og furu nøtteolje er en rik kilde til protein, arginin, kalium, magnesium, kobber, mangan, jern, sink, vitamin E og flere B-vitaminer. Mange av disse næringsstoffene er kjent for sine antioksidantegenskaper. Ytterligere helsemessige fordeler av furunøttolje er tilskrevet tilstedeværelsen av pinolenic syre, en fettsyre og isomer av gamma-linolensyre. De høyeste nivåene av pinolenic syre er funnet i nøtter koreansk furu (Pinus koraiensis) og sibirsk furu (Pinus sibirica).

Blodtrykksreduksjon

En 1994 studie publisert i British Journal of Nutrition fokusert på fordelene med koreansk furu (Pinus koraiensis) nøtteolje i forhold til å redusere blodtrykket i forhold til fettsyrer som finnes i andre oljer, som for eksempel nattlysolje, safflower og linfrø oljer. Forskerne fant at pinolenic syre var mer effektiv enn gamma-linolensyre og linolsyre i å stimulere en økning i produksjon av prostacyklin, som fremmer utvidelse av vaskulær glatt muskulatur og inhiberer blodplateaggregering.

Kolesterolsenkende fordeler

Pinolenic syre synes også å senke LDL kolesterol, "dårlig" form for kolesterol. Forfatterne av en studie publisert i april 2004 utgaven av Lipids rapporterte at konsentrert pinolenic syre fra koreansk furu nøtteolje reduserer effektivt LDL-kolesterolet ved å handle på hepatoma HepG2 celler, og dermed bedre lever LDL opptak på low-density lipoprotein receptor områder.

Vekttap

Det er tilstrekkelig bevis for å indikere at pinjekjerner olje kan fungere som en appetitt suppressant. Forskere gjennomfører en dobbeltblind, placebokontrollert studie som inkluderte 18 postmenopausale vektige kvinner satt ut for å undersøke effekten av pinolenic syre på appetitten. Resultatene fra studien, som ble publisert i 20 mars 2009 utgaven av lipider i helse og sykdom, konkluderte med at pinolenic syre stimulerer frigjøring av cholecystokinin og glukagon-lignende peptid-1, to viktige hormoner som signaliserer en følelse av fylde. Faktisk, sammenlignet med placebo, nivåer av cholecystokinin var 60 prosent høyere i den koreanske furunøttolje-behandlede gruppen, en effekt observert å vare i opp til fire timer. I tillegg sensasjon sult var 36 prosent lavere blant forsøkspersonene i den behandlede gruppen sammenlignet med placebo.

Bivirkninger av Pine Nut Oil

Det er ingen kjente bivirkninger forbundet med furu nøtteolje. Men kan det tenkes at kunne oppstå sjelden allergiske reaksjoner hos personer med overfølsomhet for andre nøtter, som peanøtter. Hvis du har en eksisterende nøtteallergi, ville det være tilrådelig å konsultere helsepersonell utøveren før supplere med furu nøtteolje.