Digidexo.com

Fibroid svulst i magen

Livmor fibroids er godartet (ikke-cancerous) svulster som dannes i bekkenet. Dette er vanlig hos kvinner og vanligvis forårsaker ingen symptomer. Imidlertid vil noen kvinner opplever alvorlig blødning og magesmerter.

Definisjon

Også referert til som myomas, fibroids dannes i myometrial lag av livmoren. Dette er midtsjiktet av livmoren. De kan noen ganger blir stor nok til å stikke frem utenfor livmoren, eller inn i den endometriale sjikt. Dette kan forårsake kraftig blødning under menstruasjon.

Symptomer

Noen kvinner viser ingen symptomer og fibroids blir oppdaget som et tilfeldig funn på en ultralyd eller under en bekken eksamen. Men noen kvinner vil oppleve tunge perioder, bekkensmerter, smerter under samleie eller press bekken.

Diagnose

Ultralyd brukes til å diagnostisere fibroids. De kan lett bli sett på en transvaginal sonogram. Ofte legen mistenker fibroids under en bekken eksamen og bruker ultralyd for å bekrefte denne mistanken.

Behandling

Avhengig av hvor mange fibroids du har, og hvor store og invasiv de er, vil behandlingen variere. En livmor arterie embolisering er en prosedyre som kutter blodtilførselen til fibroid, forårsaker den til å krympe. Hvis dette ikke lykkes, kan fibroids fjernes kirurgisk. Den mest ekstreme mulighet er en hysterektomi, hvor livmoren er fjernet. Dette kan være et levedyktig alternativ for en kvinne av ikke-fruktbar alder, og som muligens er allerede i overgangsalderen.

Medical Therapy

Hvis du ikke ønsker å gjennomgå noen operasjon for å fjerne fibroids, kan du prøve en annen metode som bare reduserer symptomene. Orale prevensjonsmidler kan brukes for å redusere menstruasjonsblødning og regulere syklusen. Intrauterin enheter (iuds) kan plasseres i livmoren for å redusere størrelsen på fibroid. Iuds er primært brukt for fødselskontroll, men noe på markedet slippe en liten mengde av hormonet inn i livmoren. Dette kan ha positive effekter for kvinner som lider av fibroids.