Digidexo.com

Pediatrics & smertefull vannlating

Noen urinveisproblemer påvirke folk i alle aldre, mens andre er unike for barn. Hvis barnet opplever smertefull vannlating, kan en urolog med erfaring i pediatri bidra til å diagnostisere årsaken og gi deg behandling forslag.

Smertefull vannlating

Ifølge National Institutes of Health, smertefull vannlating hos et barn innebærer opplevelser av svie eller brenning når han tømmer blæren hans.

Infeksjon

En urinveisinfeksjon oppstår når bakterier kommer inn et barns urinveiene og forårsaker betennelse og smertefull vannlating.

Fysiske Unormalt

Noen tilfeller av pediatrisk smertefull vannlating er forårsaket av fysiske abnormiteter. I et barn med en ureterocele, er den delen av en ureter nærmest hennes blæren for smale for urinen å passere gjennom normalt. Et barn med urachal abnormiteter har fortsatt en del av sammenhengen mellom blæren og hennes navlestreng på plass etter fødselen, når det skal ha forsvunnet i løpet av 20. svangerskapsuke.

Betraktninger

Ifølge American Urological Association, er de fleste fysiske abnormiteter som forårsaker smertefull vannlating oppdaget når pasienter er fortsatt barn og korrigert.

Behandling

Pediatric urinveisinfeksjoner behandles med antibiotika. Fysiske avvik behandles kirurgisk. En ureterocele kan korrigeres ved å fjerne ureterocele og koble ureter til blæren. Fjerne urachal forbindelsen vil korrigere urachal unormalt.