Digidexo.com

Hvordan redusere tretthet etter lunsj

Hvordan redusere tretthet etter lunsj


Den døsighet som treffer mange av oss etter lunsj er en del av kroppens normale rytme. Det kan reduseres noe, men ikke hindret helt. Kombinere den rette blandingen av protein, karbohydrater og kalorier totalt ved lunsjtid, sammen med sunne levevaner, kan bidra til å gjøre denne ettermiddagen lavkonjunktur lettere å bære.

Hvordan redusere tretthet etter lunsj

•  Få nok hvile om natten. Hvis du synes du har problemer med å sove, begrense inntaket av koffein etter lunsjtid. En ond sirkel kan oppstå når du ikke sove godt om natten, slik at du har mer koffein for å komme gjennom neste dag, noe som fører til å ha problemer med å sove følgende natt.

Sett av tid til en næringsrik frokost, noe som vil bidra til å redusere tretthet i ettermiddag. Blodsukkernivået naturlig slippe etter fire timer, så hvis tretthet er et spesielt problem, kan du prøve å spise fem små måltider om dagen i stedet for tre store funn for å bekjempe tretthet.

Spis en lunsj som er lav i fett, rundt 300 til 500 kalorier, og inneholder karbohydrater samt 3-4 gram protein. Spiser et måltid årsaker stor blodstrøm for å være rettet mot magen for fordøyelsen og bort fra hjernen, forårsaker søvnighet.

Gå for en rask 10 minutters tur etter lunsj. Dette hjelpemidler fordøyelsen, bidrar til å tømme tankene og re-energi for ettermiddagen. En lengre treningsøkt enten før eller etter jobb vil hjelpe deg å sove bedre om natten, til slutt redusere tretthet etter lunsj.

Motstå trangen til å snack på godteri. Det kan gi deg en umiddelbar boost av energi, men det vil raskt bli etterfulgt av en krasj. Du vil ende opp med følelsen enda drowsier. Bedre valg for ettermiddagen snacking er et stykke frukt eller en håndfull nøtter eller frø.

Drikk rikelig med vann. Et symptom på selv mild dehydrering er døsighet, og ofte går ubemerket fordi vi ikke føler deg tørst ennå. Drikk minst åtte glass vann om dagen for å hjelpe deg å holde deg energized.