Digidexo.com

Bakteriell lungebetennelse symptomer

Bakterier er den vanligste årsaken til lungebetennelse. Vanligvis innåndet, kan bakteriene også komme til lungene i blodet når en annen del av kroppen din er infisert. Bakterier som lever i nese, munn og bihulene er lett inhalert ned i lungene og kan føre til mange alvorlige komplikasjoner når de flytter inn i blodet, brystveggen og hjerte. Kjenne symptomer på bakteriell lungebetennelse slik at du får tidlig behandling er viktig for å hindre komplikasjoner og alvorlige sykdommer.

Vanlige symptomer

Feber som stiger over 100 grader Fahrenheit, frysninger og tretthet er vanlige symptomer på bakteriell lungebetennelse. Du vil sannsynligvis ha en hacking, vedvarende hoste og føler deg kortpustet.

Mulige symptomer

Hoste opp klart slim, så senere å hoste opp slim som er grønn eller gul i fargen kan tyde på at bakteriell lungebetennelse har utviklet. Svette, smerter i sidene, og skarpe eller stikkende smerter i brystet når du hoster eller ta en pust kan oppstå.

Andre symptomer

Bakterielle lungebetennelse symptomer kan være tungpustethet, influensalignende symptomer og behovet for å ta korte åndedrag. Blodtrykket kan være lav, kan puls være høy, og kroppstemperaturen kan være lav. Du har kanskje humørsvingninger, muskel og leddsmerter eller kvalme. Du har kanskje ingen matlyst og føler utmattet.

Atypiske symptomer

Huden din kan utvikle et blått skjær av mangel på oksygen. Du kan oppleve magesmerter, oppkast, diaré. forvirring og nattesvette. Svakhet, vekttap og en kamp for å ta i luft kan forekomme.

Oppløsning

Sprakende lyder i brystet, kronisk hoste, høy feber og pustevansker i bakteriell lungebetennelse kan bli avløst av antibiotika. Mange forskjellige bakterier kan være årsak til infeksjon og betennelse, slik at leger må teste slim, blod og gjøre en kiste x-ray for å vite nøyaktig hva antibiotika for å bruke.