Digidexo.com

Slik Lær Om Hospital Ervervet MRSA

Staphylococcus "staph" bakterier finnes normalt på huden og i nesen. Mesteparten av tiden forårsaker de ingen symptomer. I 1960, forskere identifisert en ny form for staph kalt sykehuservervet meticillinresistente Staphylococcus aureus (MRSA) som var årsak til alvorlige infeksjoner hos pasienter i sykehus og pleietjenester. Det kalles «meticillinresistente" fordi det først utviklet resistens mot et antibiotikum som kalles meticillin som var et viktig våpen mot staph infeksjoner på den tiden. Begrepet "sykehus-ervervet" skiller denne infeksjonen fra en annen form for MRSA som er ervervet i samfunnet. En god undervisning plan kan utdanne folk om risikoen for denne infeksjonen.

Bruksanvisning

•  Definer begrepene. Det er viktig å sikre at pasienter, pårørende og ansatte forstår MRSA, antibiotikaresistens, infeksjon, og kolonisering. En pasient er kolonisert med MRSA når han har organismen vokser i nesen, på huden hans, eller i en annen del av kroppen. Hvis organismen som forårsaker symptomer, har pasienten deretter en infeksjon.

Identifisere risikofaktorer. Beskrive situasjoner som øker pasientens sjanser til å anskaffe MRSA i sykehus. Noen høyrisikogrupper omfatter svekkede pasienter i intensivavdelinger, de som nylig har mottatt én eller flere antibiotika, og enkeltpersoner med et trykksår eller kirurgisk innsnitt. Når en pasient har en medisinsk enhet, for eksempel en urinkateter, fôring tube, eller IV linje, kan disse enhetene tillater MRSA å gå inn i kroppen og forårsake en alvorlig infeksjon.

Beskriv hvordan MRSA spres. I sykehus, er den viktigste ruten for MRSA overføring på hendene av leger, sykepleiere og annet helsepersonell. En pasient som berører infiserte områder på en annen pasient kan også bli kolonisert med MRSA.

Diskuter måter å holde MRSA sprer seg. Riktig rengjøring av hendene er den mest effektive måten å forebygge spredning av MRSA i sykehus. Sykehus også kan kreve forholdsregler, som å ha omsorgspersoner bruke hansker og kjoler når omsorg for pasienter med MRSA-infeksjoner.

Beskriv hva en MRSA-infeksjon ser ut. Smittet person kan ha store, smertefulle, rødlig byller eller abscesser under huden eller kutt som er røde og fylt med pus. Brennkopper, som ser ut som pus-fylt blemmer på huden overflater, er også en form for MRSA-infeksjon. I kritisk syke pasienter, kan MRSA forårsake lungebetennelse eller en blodbanen infeksjon som kalles bakteriemi.

Disposisjons ressurser og kontakter. Hvert sykehus har en avdeling som omhandler infeksjon forebygging og kontroll. Pasienter, ansatte og besøkende kan be om å få snakke med en ekspert på infeksjonsforebygging hvis de har spørsmål om MRSA.

Tips og advarsler

  • MRSA-infeksjoner kan være livstruende hvis de ikke behandles tidlig og effektivt. Hvis en pasient, familiemedlemmer, eller omsorgsperson mistanke MRSA, er det viktig å rådføre seg med en lege så snart som mulig.