Digidexo.com

Om Fysioterapi for slagpasienter

Om Fysioterapi for slagpasienter


Hjertesykdom kan meget vel bli vurdert USAs folkehelsefiende nummer én, med et dødsfall rente outranking at av kreft. De som overlever noen av de ulike sykdommer som utgjør som hjertesykdom ofte finne seg i å håndtere en viss grad av svekkelse. Dette kan være spesielt for ofre for hjerneslag, som ofte lider tilstrekkelig skade som reduserer mobilitet, noe som resulterer i en høy grad av tap i uavhengighet og dagliglivet. Fysioterapi kan være den eneste måten mange pasienter kan gjenvinne tapte grunnleggende leve ferdigheter.

Stroke Vesus Hjerteinfarkt

Hjertesykdom er faktisk en samlebetegnelse for mange typer sykdommer som negativt påvirker det kardiovaskulære systemet. De to mest vanlige forekomster av sykdommen er hjerteinfarkt og hjerneslag. Myokardisk infarkt eller hjerteinfarkt, forekommer som et resultat av en blokkering av blodtilførselen til og fra hjertet og resten av kroppen. En slaglengde er veldig likt med den forholdsregel at blokade hemmer blodstrøm til alle eller visse deler av hjernen.

The Role of Physical Therapy i Stroke Rehab

Omfanget og arten av skade er helt avhengig av hvilken del av hjernen ble påvirket. Lammelse og motoriske ferdigheter hemming, hyposensitivity, dårlig kommunikasjonsevner, kognitive mangler og emosjonelle lidelser er all vanlig blant slagpasienter. Ved legens klaring, er målet med fysioterapi avdelingen (noen ganger en felles innsats med ergoterapi) til å utnytte flere av de metoder til rådighet for å omgå pasientens uførhet og tillate dem en viss grad av levende uavhengighet.

Målet for Physical Therapy

Fysioterapi for slagpasient innebærer å arbeide mot muskel koordinering og re-introdusere grunnleggende motoriske ferdigheter, to områder hvor mange slagpasienter er mangelfull. Ideen er å lære offeret nye måter å utføre grunnleggende daglige aktiviteter, som tannpuss, stell, dressing og selvmating. Fysioterapi påkjenninger få pasienten til å aktivt bruke de negativt påvirket armer og ben for å oppnå disse oppgavene. Dette målet kan oppnås på en rekke måter, slik som å ikke tillate bruk av arbeids vedheng til å "tvinge" pasienten for å engasjere de berørte lem (e).

Vanlige metoder

Pasient øvelser kan utføres ved hjelp av en enkelt eller en kombinasjon av fysioterapi-relatert utstyr. For de med gangart (gang stil) problemer, gangart belte, en sele ledet av terapeut, er ofte brukt for å opprettholde delikat stabilitet. Ofte kan øvelser kan utføres i oppdriften av et vannbassenget, kjent som hydroterapi, for å tillate et tidligere sengeliggende pasient for å akklimatisere seg til sin egen kroppsvekt. Resistance trening versus tyngdekraften blir ofte innført for å gi pasienten til å gjenvinne muskelstyrke og utholdenhet.

Outlook

Omfattende undersøkelser har vist at fysisk terapi er fordelaktig for slagpasienter og svært vellykket ved å tillate dem å oppnå en viss grad av funksjonell uavhengighet. Ifølge American Heart Association, mindre enn 14 prosent av rehabilitert slagpasienter tilbake til sin pre-hendelsen nivå av funksjon, mens det er anslått at nesten 50 prosent trenger assistanse, til tross for medisinsk vellykkede fysiske terapitimer. Foreløpig har fysioterapi gravitated til mer bedagelig-baserte aktiviteter for å øke pasientens glede, og dermed gi dem mer insentiv til å fullføre sine terapitimer.