Digidexo.com

Bivirkninger av Artecoll

Bivirkninger av Artecoll


Artecoll ble godkjent av Food and Drug Administration i 2006 for kirurgisk glatting av nasolabiale fold, huden kjører fra hjørnene av nesen til kanten av munnen. I USA er det solgt som Artefill. Dets bivirkninger er mindre, men det bør ikke brukes av personer som er allergiske mot kollagen.

Sammensetning

Artecoll er fremstilt av 75 prosent collegen gel avledet fra kyr kombinert med og mikroskopiske perler av polymethalmethacrylate (PMMA) en form av gjennomsiktig plast pr. PMMA har vært brukt i hofteimplantater, proteser, beinsement, intro-okulær objektiver og annet medisinsk utstyr siden 1945.
Artecoll inneholder lidokain for å redusere ubehag når den er brukt.
Tidligere hud fyllstoff ble absorbert av kroppen slik at rynker kan returnere Artecoll ikke forsvinner inn i kroppen slik at den glatte huden er permanent.

Bruksområder

2006 FDA-godkjenning var begrenset til fyllet og glatter huden av nasolabiale folder.
Artecoll gjør rynker mindre ved å fylle ut huden og heve den til sin tidligere nivå.
Det har vært brukt i Europa og Brasil siden 1994 for å produsere fyldige lepper og større rumpe, samt å fylle ut arr og rynker i kinn og andre områder av huden.

Søknad

En måned før prosedyren, blir en pasient testet for å se om han eller hun er følsom for bovint kollagen. Ni-sju prosent av både menn er kvinner kan behandles.
En plastisk kirurg injiserer Artecoll under huden, og deretter massasje, muggsopp, og jevner området. Prosedyren tar ca 20 minutter. En andre eller tredje anvendelse kan være nødvendig i løpet av en periode på en til tre måneder.

Bivirkninger

Injeksjoner av Artecoll kan føre til ømhet, kløe, rødhet, hevelse og blåmerker i behandlet hud for en eller to dager. Det behandlede huden kan føles vanskelig i starten, men vil mykne som ny bindevev vokser. Huden kan midlertidig lette. Granular lumping under huden, noe som er vanskelig å behandle, er rapportert i sjeldne tilfeller.

Hvis du reagerer på hudtest for allergisk reaksjon på storfe kollagen, bør du ikke motta Artecoll. Du bør ikke ta det hvis du tar eller planlegger å ta injeksjoner for å bekjempe følsomhet for kjøttprodukter.

Fremtidig bruk

FDA sette Artecoll på en obligatorisk fem års oppfølging etter den opprinnelige godkjenningen i 2006. Når denne rettssaken er ferdig, nye anvendelser av forbindelsen kan bli lagt i USA