Digidexo.com

Om Hypertyreose

Om Hypertyreose


Hypertyreose oppstår når skjoldbruskkjertelen produserer for mye av skjoldbrusk hormoner. Disse hormonene er nødvendig for å opprettholde kroppens stoffskifte ved å regulere hvor fort vi forbrenner kalorier, og ved å opprettholde kroppstemperatur og vekt. Når skjoldbruskkjertelen ikke fungerer optimalt, kan det skape en betydelig innvirkning på helsen din. Heldigvis, flere behandlingstilbud eksisterer for å avhjelpe tilstanden.

Identifikasjon

Den skjoldbrusk er plassert nær bunnen av halsen under strupehodet. Noen mennesker tror at denne kjertelen ser ut som en sommerfugl, fordi det er to lapper, en på hver side av strupehodet. Den skjoldbrusk funksjon er å lage og lagre thyreoideahormoner. Det er viktig ved regulering av vev vekst og opprettholdelse av blodtrykket. Tyreoideahormonene hjelpemiddel i utviklingen av nervesystemet og skjelettsymptomer og også påvirke reproduksjonssystemet.

Symptomer

Hvis du har hypertyreose, kan du ikke være i stand til å tåle varme. Du kan oppleve hyppig svette og huden din kan være varm, rød og kløende. Det er vanlig å føle seg nervøs eller humørsyk. Du finner kanskje ut at du ikke har like mye energi som du en gang gjorde, og du kan gå ned i vekt uten slanking. Avføringen kan forekomme oftere. Håret ditt kan selv begynne å falle ut. Fordi skjoldbruskkjertelen regulerer det reproduktive systemet, kan menstruasjonssyklusen bli påvirket, og du kan stoppe mensen.

Graves 'sykdom

Den vanligste årsaken til hypertyreose er Graves 'sykdom, en tilstand som oppstår når immunsystemet begynner å angripe skjoldbruskkjertelen. Når dette skjer, for mye av hormonet tyroksin er produsert, og du kan oppleve mange av de vanlige hypertyreose symptomer. Graves 'sykdom er mer vanlig hos kvinner, og ser ut til å være arvelig i noen familier. En av de unike symptomer på Graves 'sykdom er utbuling av øynene som oppstår når muskler og vev bak øynene begynner å svelle. Å være en sigarett røyker kan øke din sjanse for å utvikle dette symptomet. Andre øyeproblemer assosiert med Graves 'sykdom inkluderer følsomhet for lys, hevelse rundt øyne og øyelokk, overflødig tåreproduksjon, en følelse av at noe er i øyet, og røde og betente øyne. Personer som har Graves 'sykdom kan også ha en forstørret skjoldbruskkjertel, som kalles en struma.

Andre årsaker

Hypertyreose kan også være forårsaket av thyreoiditt, hyperfunctioning skjoldbrusk nodulces eller kreft. I thyreoiditt, en betennelse i skjoldbruskkjertelen på grunn av et virus eller immunsystem problem forårsaker en overskytende beløp av thyreoideahormoner å gå inn i blodbanen. Hyperfunctioning skjoldbrusk nodules oppstår når en eller flere knuter i skjoldbruskkjertelen forstørre og produserer for mye hormon.

Diagnose

Legen din vil føle din skjoldbruskkjertelen til å fastslå om det er forstørret. Hun vil være på jakt etter flere tegn som er felles for mennesker med hypertyreose, for eksempel fuktig hud, vekttap, rask puls, endringer i øynene og risting i hånden eller fingrene. En blodprøve vil bli pålagt å måle hvor mye thyroid hormon er til stede i blodet ditt. Du kan også gjennomgå en skjoldbrusk skanning for å se hvor mye av skjoldbruskkjertelen din er påvirket av sykdommen. Et radioaktivt jod opptak test kan utføres for å fastslå om skjoldbruskkjertelen din er overproducing thyreoideahormoner. Før denne testen er utført, vil du svelge radioaktivt jod i flytende eller pille form og gå tilbake til et testanlegg timer senere for testing. En gamma-probe, en innretning som anvendes for å måle mengden av radioaktivitet i skjoldbruskkjertelen, vil bli plassert over skjoldbruskkjertelen i løpet av testen.

Behandling

Hypertyreose kan behandles med Antityroidlegemidler som hindrer skjoldbruskkjertelen fra å produsere nye hormoner. Radioaktivt jod kan bli anvendt for å ødelegge overaktiv celler. Denne behandlingen kan ta flere uker eller måneder før resultatene blir sett og Antityroidlegemidler kan være foreskrevet til radioaktivt jod begynner å jobbe. I noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig å lindre symptomer på sykdommen eller fjerne en kreft i skjoldbruskkjertelen.