Digidexo.com

Matvarer ikke å spise med pylori bakterier

Matvarer ikke å spise med pylori bakterier


H. pylori bakterier er ofte årsaken til magesår. Sår danne skrubbsår i magen, forårsaker smerte og ubehag. Kosttilskudd begrensninger kan tas for å forbedre forholdene for magesår.

Betydning

Kosthold er ikke en kur for magesår, men endringer i kostholdet vil bidra til å redusere smerte forårsaket av H. pylori ved å redusere mage syre produksjon. Opprettholde et sunt, velbalansert kosthold kan hindre gjentakelse av magesår.

Acid-produserende mat

Visse matvarer føre til økt syreproduksjon, inkludert kaffe, sjokolade og cayenne pepper. Røyking og alkohol også øke syreproduksjonen.

Individuelle intoleranser

Individer har ulike toleranser til matvarer med hensyn til syreproduksjon. Felles irritanter inkluderer tomater, sitrusfrukter og fettrike matvarer. Personer med magesår bør unngå disse matvarene hvis toleranse er ukjent.

Fiber

High-fiber matvarer, for eksempel grønnsaker og helkorn, kan undertrykke magesyre produksjon og redusere smerte fra sår. Konsumere brød som har minst 2g av fiber per skive og velger grønnsaker som gulrøtter, selleri og brokkoli.

Behandling

Mens maten kan hjelpe til i behandlingen av H. pylori, er den eneste kur et antibiotikum som dreper bakteriene. Antibiotika er kun tilgjengelig ved resept fra lege.