Digidexo.com

E2 hormon nivåer og menopause

Overgangsalder er den perioden i en kvinnes reproduktive liv når menstruasjonen ikke lenger forekommer, og hun er ikke lenger i stand til å bli gravid. En kvinne er vanligvis ansett som å ha nådd overgangsalderen når hun ikke har hatt en periode på 12 måneder (gjennomsnittsalderen er 51), men overgangsalderen kan begynne mange år før dette kjennemerket er nådd. Menstruasjonssyklusen er styrt av østrogen og progesteron, to hormoner som produseres av eggstokkene. Den primære form for østrogen er østradiol, også kjent som E2.

Typer Østrogen

E2 er en av tre typer østrogen som kvinners kropper naturlig produserer. E2 er den mest dominerende av de tre i løpet av en kvinnes reproduktive år, dvs. fra starten av menstruasjonen inntil overgangsalderen. Når en kvinne er gravid, er en form for østrogen kjent som østriol (E3) dominerende, mens etter overgangsalderen, østron (E1), er en type østrogen som er svakere enn E2, den mest utbredte.

Fysiske effektene av overgangsalder

Menopause seg selv er ikke en sykdom, men symptomene det fører kan legge igjen en kvinne føler som om hennes helse blir kompromittert i flere år frem til overgangsalderen. Kvinner ofte oppleve større enn vanlig tretthet, søvnproblemer, humørsvingninger, uregelmessig menstruasjon, hetetokter, vaginal tørrhet og en tendens til å få vekt, spesielt i magen. Noen av disse fysikalske endringer tilskrives reduksjonen i produksjonen av østrogen, spesielt E2. En reduksjon i østrogen er også knyttet til et tap av bentetthet, som kan føre til osteoporose.

Hormonbehandling

Det finnes flere metoder for å erstatte noe av den tapte E2, og dermed redusere symptomene forårsaket av dens fravær. Disse metodene er kollektivt referert til som hormonbehandling, eller HRT. Estradiol kan tas oralt som en pille, kan det bli absorbert via et plaster plasseres på huden, eller det kan tilveiebringes via en vaginalring. Kremer og geleer som brukes lokalt på armer eller ben er også available.The US Food and Drug Administration anbefaler at HRT brukes for kortest mulig tid og på det laveste doser mulig.

Advarsel: Når HRT bør unngås

HRT bør ikke vurderes av kvinner som kan være gravid eller de som har en historie av brystkreft, hjertesykdom eller blodpropp. Tar østrogen for å hindre hukommelsestap eller slag når andre plagsomme symptomer på overgangsalder ikke er til stede er også utilrådelig. Alltid konsultere legen din for å finne ut om HRT er trygt for deg.

Alternative medisiner

Andre enn erstatning hormoner medikamenter kan også være foreskrevet for å kompensere for fallende nivåer av E2 og redusere symptomer på overgangsalder. Disse inkluderer antidepressiva, slik som venlafaksin, fluoksetin, citalopram og sertralin, for humørsvingninger; Neurontin, et stoff ment å behandle anfall lidelser, men som også reduserer hetetokter; klonidin, et medikament for behandling av høyt blodtrykk som også reduserer hetetokter; og biphosphonates og selektive østrogenreseptormodulatorer (SERMer) for å bedre bentetthet og redusere virkningen av osteoporose som kan følge menopause.