Digidexo.com

Symptom på østrogen dominans

Symptom på østrogen dominans


Østrogen dominans kan skje med hvilken som helst kvinne til enhver tid. Men det er mest vanlig når en kvinne er i perimenopause, fordi progesteron nivåer slipp på den tiden, og skaper en ubalanse mellom østrogen og progesteron. Dette er det som fører til østrogen dominans, en tilstand som kan ha flere helsemessige konsekvenser.

Fysiske symptomer

Fysiske symptomer på østrogen dominans er tretthet, en langsom metabolisme, væskeansamlinger, hodepine og mulige skjoldbrusk problemer. Disse symptomene kan etterligne de av andre lidelser, så det er viktig å få dem vurdert av legen din.

Psykiske symptomer

Psykiske tegn på at du kan ha østrogen dominans er tilfeller av uklar tenkning, hukommelsestap, humørsvingninger, depresjon, søvnløshet og nedsatt sexlyst. Igjen, kan hver av disse symptomene peker på mange forskjellige forstyrrelser, slik at en samlet sjekk er viktig.

Alvorlige effekter

Hvis du oppdager at du har østrogen dominans, er det viktig å iverksette korrigerende tiltak. Alvorlige effekter av østrogen dominans er en økt risiko for brystkreft og livmorkreft. Dessuten kan østrogen dominans gi raskere aldring og infertilitet, og øke risikoen for blodpropp.

Muligheter

Det er noen spekulasjoner om at østrogen dominans kan føre til en økning i allergier og andre autoimmune sykdommer.

Lettelser Symptomer

For å lette symptomer på østrogen dominans, kan du gå ned i vekt. Ifølge Dr. Nathan Goodyear, er fett et østrogen-produserende substans. Spise en hel mat diett kan hjelpe. Du kan også være lurt å vurdere å bruke en 2 prosent bio-identisk progesteron krem.