Digidexo.com

Diet for Type AB Blood

I sin 1996 boken "Eat Right 4 Your Type," Dr. Peter J. D'Adamo antyder at å spise en diett basert på din blodtype er en effektiv måte å gå ned i vekt og få sunne. Hvis du er interessert i å prøve en blodtype dietten for type AB blod, vil følgende gi deg grunnleggende informasjon om kosthold og hjelpe deg til å velge riktig mat. Dette kan i sin tur hjelpe deg å miste vekt og nyte bedre helse.

Bakgrunn

I "Eat Right 4 Your Type," D'Adamo utforsker teorien om at lektiner (som er en type protein som finnes i mat) samhandle annerledes med forskjellige blodtyper. Fordi effekten av lektiner kan være negativ, anbefaler han å understreke eller deemphasizing bestemte matvaregrupper i kosten for mennesker med hver blodtype å redusere uønskede reaksjoner på lektiner. Disse negative reaksjoner kan påvirke fordøyelsen helse, immunforsvar og metabolsk funksjon.

Kritikk

Skeptikere av blodtype dietten oftest sitere D'Adamo mangel på kliniske studier for å bevise sin teori. Hittil har det ikke vært noen publiserte kliniske studier, selv om det er noen påstått å være i fremgang. I tillegg har mange forskere og leger uttrykt tvil om alvorlighetsgraden av de negative effektene av lektiner, og noen har stilt spørsmål D'Adamo teorier om blodtype og evolusjon, en viktig faktor i premisset for boka og av dietten.

Effektivitet

Mens noen tvil D'Adamo teorier og påstander, en rapport publisert på D'Adamo hjemmeside viser at om lag 75 prosent av folk som følger en blodtype dietten miste vekt og forbedre deres helse. På grunn av mangel på kliniske undersøkelser, men det er ingen offisiell mål på diett effektivitet. Likevel, på grunn av sunnhet i de matvarer som er anbefalt for personer med type AB blod, folk som følger dietten vil sannsynligvis oppleve bedre helse og vekttap.

Tillatte og Ekskluderte Foods

Personer som følger en AB blodtype dietten oppfordres til å spise en overflod av hele korn, grønnsaker, frukt og fisk. De er også lov til å spise en moderat mengde meieriprodukter, lam, kalkun, nøtter, frø og olivenolje.

Matvarer som bør unngås inkluderer rødt kjøtt, kylling, skalldyr, korn, frø og raffinerte karbohydrater som hvitt brød og søtsaker.

Eksempel Diet

Frokost
1 kopp forberedt havregryn
¼ kopp blåbær

Morning Snack
1 oz. cheddarost
6 hele hvete kjeks

Lunsj
Tyrkia sandwich på grovbrød med salat og tomater
Baby gulrøtter dyppet i humus

Ettermiddagssnacks
6 oz. lett yoghurt

Middag
Lammekotelett
½ kopp brun ris
Grønn salat med balsamicoeddik og olivenolje