Digidexo.com

Hvordan å gjenkjenne tegn på hormonell ubalanse i en Teen Boy

Hvordan å gjenkjenne tegn på hormonell ubalanse i en Teen Boy


Hormonelle ubalanser er ofte forbundet med utvikling og aldring av kvinner. Imidlertid kan hormonell ubalanse forårsaket av varierende testosteronnivåer også være til stede i noen unge menn. Oppdag hvordan å gjenkjenne slike ubalanser i en ungdoms gutt for å hjelpe ham å forstå hva som skjer med kroppen sin, samt å bistå ham i å få medisinsk behandling når dette er aktuelt.

Hvordan å gjenkjenne tegn på hormonell ubalanse i en Teen Boy

•  Se på guttens bryst for gynekomasti, forstørrede bryster, som ikke tilskrives å utøve og muskulære utvikling. Forstørret brystene kan skilles fra muskelvekst ved deres mykere utseende over guttens hele brystet, mens muskel veksten vil bli fastere og mer definert. Andre symptomer inkluderer økt brystvorten følsomhet og ømhet rundt den generelle brystet området. Gynecomastia vil vanligvis gå bort av seg selv etter ett til to år. Legehjelp er ikke nødvendig med mindre gutten opplever følelsesmessige problemer knyttes til brystvekst.

Se for alvorlig vektøkning, som ofte er forbundet med gynekomasti. En utilstrekkelig tilførsel av testosteron og et overskudd av østrogen vil forårsake uvanlig vektøkning. Tilsvarende vil økt vektøkning fremme produksjonen av østrogen, og dermed skape en syklus av hormonell ubalanse i ungdoms gutter. Mosjon og vekttap kan hjelpe avverge ytterligere hormonelle ubalanser.

•  Spør om ungdoms gutt opplever problemer med sin erektil vev. Dette er et følsomt tema, og du kanskje ikke ønsker å broach dette emnet med mindre gutten bringer det opp selv. Manglende tilgang på testosteron vil vise seg fysiologisk som erektil dysfunksjon, som vanligvis er svært uvanlig blant unge menn. Videre kan langvarig testosteronmangel føre til at mannlige reproduktive organer til å avta i størrelse.

Vær oppmerksom på raske humørsvingninger, inkludert lengre perioder av tretthet eller depresjon som ikke er normen for tenåringer. Dette kan være vanskelig å bedømme uten en profesjonell konsultasjon, som tenåringer kan oppleve humørsvingninger som normalt. Imidlertid bør noen ekstreme endringer i humør som er lagt merke til av en forelder eller omsorgsperson tas i betraktning som en potensiell tegn på hormonell ubalanse.

Hint

  • Hormon ubalanser i ungdoms gutter kan ofte bli moderert av en dose av testosteron gjennom en patch eller injeksjon som foreskrevet av lege. Teen gutter som trener, spiser sunn mat og integrere andre aspekter av en sunn, aktiv livsstil kan redusere sin risiko for å oppleve testosteron ubalanser.
  • Hormonell ubalanse kan være forårsaket av steroid bruk, en stigende trend blant noen unge menn.