Digidexo.com

Den beste behandling for Isjias

Isjias er en smertefull, ofte ødeleggende, tilstand som involverer nervene i korsryggen. Det er flere lag med behandling som involverer narkotika, fysisk terapi, og noen ganger kirurgi som kan lindre symptomene. Ofte er det en kombinasjon av disse tingene som gir mest lettelse.

Akutt Stage

Isjias er en tilstand der en klemt nerve i korsryggen forårsaker smerter og begrenset mobilitet. Under flare ups eller den akutte fasen, tunge muskelavslappende og smertestillende kan være nødvendig å kontrollere smerte og la fysioterapi gjøres. Ettersom dette er en noe alvorlig tilstand, bør lege kontaktes og overvåke all behandling for å sikre at du er healing og ikke ytterligere skade området. I noen tilfeller kirurgi kanskje nødvendig for å fikse de strukturelle misdannelser forårsaker nerve forstyrrelser.

Ofte smertestillende og muskelavslappende vil bli brukt godt inn i fysioterapi for å kontrollere betennelser og redusere smerte, slik at behandlingen kan gjøres i det hele tatt. Bruk av varme og is terapi for å slappe av stressede muskler forårsaket av nerveskader er ofte funnet nyttig. Is og varme terapi bør gjøres i intervaller på 20 minutter av anvendt varme eller kulde etterfulgt av minst 20 minutter av ingenting. Dette kan gjøres opp til seks ganger om dagen for å gi lindring.

Målet for fysisk terapi er å forbedre fleksibiliteten og styrken av den nedre tilbake området. Dette gjør kroppen for å bedre støtte smertefulle området og ofte slapper spente innleide muskler tillater økt bevegelsesutslag og en reduksjon i smerte. I de akutte stadier en fysioterapeut bør konsulteres for å sikre øvelsene er hensiktsmessige og effektive. I begynnelsen en viss grad av smerte mens du utfører øvelsen er å forvente, men bør vurderes av en profesjonell.

Kronisk Stage

Når isjias har flyttet inn i en kronisk tilstand trening har en tendens til å være den beste metoden for å holde bluss ups i sjakk. Igjen, målet med øvelsen er å styrke det berørte området og ta presset av de skadede nerver. Dette kan gjøres med standard vekt trening teknikker, men nyere øvelser som pilates og yoga er økende preferanse. Disse nye øvelser tilby utvalg av bevegelse styrke i motsetning til statisk styrke.

Trening i forbindelse med den periodiske bruk av medisiner og is eller varmebehandling er ofte tilstrekkelig til å kontrollere smerteepisoder. Men hvis episoder fortsetter å oppstå eller øke i smerte, bør en lege konsulteres som det strukturelle misdannelser kan ha degradert og mer aggressiv behandling som kirurgi kan være i orden.