Digidexo.com

OT Aktiviteter for Geriatrisk Befolkning

OT Aktiviteter for Geriatrisk Befolkning


Ergoterapi kan hjelpe eldre voksne som har problemer med å utføre dagligdagse oppgaver som følge av effekten av aldring. Dressing, bading og shopping for mat kan alle nåværende utfordringer for eldre voksne som de gamle. Målet med ergoterapi i geriatrisk befolkningen er å fremme uavhengighet i å utføre hverdagslivets oppgaver.

Grunnleggende dagliglivets aktiviteter

Dagliglivets aktiviteter, eller adls, er vanligvis hjørnesteinen i en ergoterapi program for geriatriske pasienter. Grunnleggende adls inkluderer dressing, bading, spising og flytte fra ett sted til et annet, for eksempel fra en seng til en stol eller gå til dusj eller badekar. Disse grunnleggende adls er ofte praktisert ved hjelp av en ergoterapeut eller hjemmesykepleie assistent. Terapeutiske aktiviteter inkluderer ofte faktiske resultatene av disse daglige levende oppgaver med hjelp av en terapeut eller assistent. Ved vurdering kan en terapeut gi adaptive utstyr eller foreslå måter å engasjere seg i aktiviteter annerledes for å fremme selvstendighet og sikkerhet.

Komplekse dagliglivets aktiviteter

Komplekse daglige aktiviteter inkluderer matlaging, gjøre vaskeri, som opererer en datamaskin eller telefon, administrerende medisiner eller rengjøring. Som voksne alder, kan disse oppgavene blitt vanskeligere på grunn av aldersrelaterte endringer, sykdom eller uførhet. Med komplekse adls, er det ofte et verk av en terapeut for å finne ut hvilke hjelpemidler eller teknikker vil hjelpe klienten utføre oppgavene så selvstendig som mulig. Dette kan bety skriftlige instrukser for hver komplekse ADL, samt bruk av hjelpemidler for å komme rundt trygt. Ergoterapeuter vil vurdere og endre OT programmet for kunder som de gamle eller trenger mer hjelp.

Sosiale eller følelsesmessige aktiviteter

Ergoterapeuter blir ofte bedt om å vurdere og ta opp sosiale og følelsesmessige velvære av sine geriatriske klienter. Aldring, sykdom og visse sykdommer knyttet til aldring kan noen ganger ha en skadelig effekt på følelsesmessige velvære av eldre voksne. Ergoterapeuter vil vurdere en klients interesser og forsøke å gi tilgang til sosiale aktiviteter for dem å delta i. Dette kan inkludere gir trygg transport til et eldresenteret eller voksen barnehage anlegget eller fremme videre læring, som kan hindre demens.

Beliggenhet

Hovedmålet med ergoterapi for eldre voksne er å styrke dem til å være i stand til å bo i sitt eget hjem så lenge som mulig. Men mange geriatriske ergoterapi pasienter bor i omsorgsboliger, sykehjem og rehabiliteringssentre. Hvis institusjon er nødvendig, fokus for terapi skift til å være i stand til å gi den kompetanse og omsorg er nødvendig for å opprettholde den høyeste grad av funksjons mulig å bevare deres livskvalitet.