Digidexo.com

Ernæringsmessige verdien av sjokolade-jordbær

Ernæringsmessige verdien av sjokolade-jordbær


Sjokolade dekket jordbær er lekkerbiskener som gir noen ernæringsmessige fordeler, men de har også noen ernæringsmessige ulemper. Så lenge du spiser dem i moderasjon, vil de ikke skape noen helseproblemer. Den totale ernæringsmessige verdien av denne snack endres avhengig av hva slags sjokolade du bruker.

Jordbær

Jordbær er en god kilde for vitamin C, fiber og mangan, og de inneholder også noen kalium. Ernæringsmessig sett, de er helt klart bedre del av jordbær og sjokolade kombinasjon. Fersk, lokalt dyrket jordbær har den søteste smak og lyseste fargen.

Melkesjokolade

Melkesjokolade kan være deilig, men du bør spise det i moderate mengder. Melkesjokolade er høy i mettet fett. Faktisk inneholder en kopp 31 g mettet fett, som er 155 prosent av den daglige anbefalte verdi. På den lyse siden, inneholder melkesjokolade anstendige mengder mineraler som kobber, mangan og fosfor.

Mørk sjokolade

For å gjøre de sunneste sjokolade dekket jordbær, bruke mørk sjokolade. Mørk sjokolade er fortsatt høy i mettet fett, selv om det inneholder litt mindre i forhold til melkesjokolade. I tillegg har studier vist at mørk sjokolade kan bidra til å senke blodtrykket. Mørk sjokolade er også en god kilde til mangan, kobber, jern og magnesium.

Fordeler

De viktigste helsemessige fordeler i sjokoladetrekk kommer fra vitamin C, fiber og mineraler som finnes i maten. Vitamin C fungerer som en antioksidant, hjelpemidler i immunsystemets funksjon, og bidrar til kroppen på mange andre måter. Kostfiber er en av de mest viktige regulatorer av fordøyelses helse, som det hjelper kroppen i å opprettholde regelmessig fordøyelse. Nesten alle matvarer inneholder mineraler som hjelper kroppen i å utføre mange grunnleggende funksjoner. Det er nyttig å vite hvilke matvarer er høyt i visse mineraler, slik at du spiser et balansert kosthold.

Betraktninger

Du bør ikke spise sjokolade dekket jordbær hver dag fordi du vil sannsynligvis ta i for mye mettet fett. En strategi for å lage "sunnere" sjokolade-jordbær er å dyppe bare halvparten av jordbær i sjokolade i stedet for å dyppe hele jordbær.