Digidexo.com

Multifokal Vs. Monofokale Kontaktlinser

Multifokal Vs.  Monofokale Kontaktlinser


Fremskritt er stadig gjort i synsfeltet. Annonser vise de nyeste, mest trendy briller og de mest komfortable, pustende kontaktlinser. Hvor mange forskjellige typer kontaktlinser er økende, og øye leger er å informere sine pasienter om fordelene ved hver. To typer kontaktlinser er multifokale linser og monofokale linser. Hver har funksjoner som gjør dem arbeide på forskjellige måter.

Funksjoner av multifokal linser

Multifokale linser lar deg veksle mellom objektiver med ulike krefter. Når du flytter blikket, er det som å se gjennom to forskjellige objektiver. Dette kalles vekslende syn. Noen multifokale linser har du ser gjennom to krefter samtidig. Disse kalles samtidige visjon linser. Hjernen lærer å velge hvilket objektiv er hensiktsmessig å bruke avhengig av hva du ser på.

Funksjoner av monofokal Lenses

Monofokale linser fungerer ved å ha et annet kontaktlinse i hvert øye: en for avstand visjon og den andre på nært hold. Ting som er langt unna kan virke mer uklare på det ene øyet mens ting som er nær ser uskarpe i den andre. Med begge øynene åpne, men bildene er klarere. Objektivet for avstand visjon ville gå inn i mer dominerende øyet.

Typer

Monofokale linser kommer i ulike former. Med mini-monovision, har nær visjon objektivet mindre forstørrelse. Variert monovision har en enkel visjon kontaktlinse i det fjerne øyet og en bifokale linsen i nær øyet. Multifokale linser kommer i varianter også. Sette objektiver har en avstand linse på toppen og en nær linsen på bunnen. En konsentrisk design har en resept i midten med ulike ringer av makt omgir den. Asfæriske linser er laget for å ha nære og distanse objektiver både nær eleven.

Fordeler

Folk som ikke gjør mye av på nært arbeid mer nytte av mini-monovision linser. Noen som tilbringer mesteparten av sin tid kjører eller gjør andre aktiviteter som krever avstand visjon vil velge mini-monovision linser. Lesebriller er nødvendig en gang i blant. Modifisert monovision fungerer best for folk som trenger bedre avstand visjon, men ikke ønsker å bruke lesebriller for ting på nært hold. Bifokale er for folk som trenger avstand linser, men også trenger synskorreksjon ved arbeid på nært hold, som på en datamaskin.

Betraktninger

Monofokale linser ikke alltid gi den beste klarheten for avstand visjon. Objekter som er langt borte kan bli noe uskarpt. Samme klagen kan sies for monovision objektiver 'korreksjon på nært hold. Lesebriller kan være nødvendig for å oppnå en på nært aktivitet. Multifokale linser er vanskelig for mange wearers å tilpasse seg. Det tar tid å venne seg til strøm variasjoner i kontaktlinser. Øyelegen vil utføre flere tester for å se hva slags multifokal kontaktlinse er riktig for deg.