Digidexo.com

Hvorfor Er Sukrose Sweeter Than Glukose?

Hvorfor Er Sukrose Sweeter Than Glukose?

Ikke alle sukker er skapt like

Glukose er en naturlig-dannende sukker produsert av kroppen etter inntak av visse typer matvarer. Sukrose er også en naturlig dannende sukker, men det finnes i planter som sukkerroer og sukkerrør, som er bearbeidet for konsum. Selv om det er teknisk riktig å kalle begge disse stoffene "sukker", forskjellene i sine metoder for produksjon og kjemisk sammensetning påvirke hvordan de smaker.

Hvordan kroppen produserer Glukose

Glukose, også kjent som "blodsukker", er et enkelt karbohydrat som renner gjennom blodet. Dens formål er lik et batteri i en radio eller klokke. Uten den, ville folk ikke har nok energi til å fungere skikkelig. Kroppen produserer glukose etter inntak av mat, spesielt komplekse karbohydrater som brød, ris, poteter og pasta. Fordøyelsesprosessen bryter ned molekylene i disse matvarene og leveren forvandler dem til en form for energi som kroppen kan bruke: glukose. Selv om sluttresultatet av denne prosessen er sukker, de opprinnelige mattilbudet kan ikke smake eller lukte søtt i det hele tatt.

Hvordan produsentene produserer Sukrose

Sukrose, også kjent som "sukker" er et enkelt karbohydrat som flyter gjennom cellene i planter. Sukker kan kjøpes i supermarkeder er sukrose som er kommersielt produsert av raffinering sukkerrør eller sukkerroer. De raffineringsprosesser er litt forskjellig for hver plante, men de grunnleggende trinnene er: å ekstrahere saften fra anlegget, å filtrere ut støv og andre urenheter fra saften, og kokende vann av den filtrerte væske. Når alt vannet er fordampet, det gjenstår er ren sakkarose, som har en naturlig krystallinsk form. Sukrose smaker søtt, det samme gjør de fleste matvarer som er tilberedt med sukrose.

Hvorfor To former for sukker smaker annerledes

Smaksløkene på tungen består av kjemiske sensorer som sender signaler gjennom nervesystemet og forteller hjernen hvordan å tolke om et næringsmiddel er søtt, salt, surt eller bittert. Maten består av molekyler, og den geometriske form av disse molekylene bestemmer hvor smaksløkene tolke dem.

De geometriske former av glukose, og sukrose-molekyler er forskjellige. Glukose inneholder seks karbonatomer, som er forbundet med seks elementer i vann, og det er opprettet etter at prosessen med fordøyelsen, noe som er grunnen til at maten kan konsumeres som opprinnelig ikke smake søtt. Sukrose er et sukker før fordøyelse. Den består av ett molekyl av glukose og ett molekyl av fruktose, en annen naturlig-dannende sukker som vanligvis finnes i frukter. Resultatet av denne kombinasjon av to sukkere er en geometrisk form som smaksløker tolke som søtere enn glukose.