Digidexo.com

Hvordan å bestemme Elev Avstand for Styrkeglass

Din pupillary avstand (også kalt PD) er avstanden mellom sentrum av elevene. Det er faktisk to målinger av PD fordi som du ser på avstand, er øynene ser rett frem, men som du ser nær å lese, øynene møtes et gjennomsnitt på tre millimeter. De to målingene kalles avstand PD og i nærheten av PD og måles med en optisk maskin som kalles en pupilometer eller en optisk linjal.

Hvordan å bestemme Elev Avstand for Styrkeglass

Skaff en skriftlig kopi av resept fra din optiker. Den optiske resept inneholder nødvendig informasjon for å lage briller og de fleste øyeleger spille inn din PD på resept som to sett med tall skrevet som avstand PD og i nærheten av PD. Tallene er i millimeter og har avstand første, i nærheten av det andre, og er atskilt med en skråstrek, så som 63/60.

Mål din PD med en linjal. Dette er vanskelig å gjøre selv, selv med et speil så spør noen til å hjelpe deg. Sitte på tvers fra dem på samme øyehøyde ca to meter fra hverandre.

Se rett fram inn i øynene. La dem holde herskeren foran øynene dine, fôr opp linjen i null på selve sentrum av høyre elev og har dem måle over til selve sentrum av venstre elev som du ser rett fram. Noter nummeret, mest avstand PD gjennomsnittlig 60 til 65 millimeter i voksne, men kan være mindre eller større.

Kontroller målingen en gang for nøyaktighet, noe som gjør at du ser rett frem og ikke beveger øynene dine så hjelperen tiltak.

Mål nær PD ved å ha den personen som bruker linjal plassere sine andre hånden over nesen med sin pekefinger pekende opp. Se på deres finger og få dem du måle din PD som i trinn 3. Forskjellen bør være ca 3 millimeter mindre enn avstanden PD.

Hint

  • PD er en viktig del av den optiske resept fordi antallet forteller optiker som gjør brillene dine hvor du skal sette det optiske senteret i objektivet. Hvis denne målingen ikke er riktig, vil du ikke se godt ut av linsene og kan oppstå uklarhet eller har problemer med å fokusere.
  • I ekstremt sterke resepter eller for linser progressive (ingen-line bifokale), en monocular PD (måling for hvert øye) er nødvendig. I dette tilfellet bør en optiker måle for PD for å sikre nøyaktighet.