Digidexo.com

Herpes & Finger Symptomer

Herpes simplex virus infeksjoner kan føre til blemmer på fingrene. Dette er en tilstand som kalles herpes whitlow, og det er en måte der en person med herpes kan selv infisere andre deler av sin egen kropp.

Symptomer

Herpes whitlow er utseendet på en herpes blemme på fingre eller hender, i henhold til mikrobiologi og immunologi Online. Før det oppstår en blemme, er en brennende eller kløe følte i området som vil bli berørt; dette kalles prodrom.

Transmission

Berøring av fluid fra en blemme, enten forårsaket av HSV-1 (forkjølelsessår) eller HSV-2 (genital herpes) kan føre til herpes Whitlow.

Risikogruppe

Helsearbeidere ser ut til å ha økt risiko for å utvikle herpes whitlow gjennom kontakt med pasientenes herpetic blemmer.

Behandling

Herpetic blemmer klare seg på egen hånd uten behandling, men kan behandles med antivirale legemidler som acyclovir, Valacyclovir og famciclovir.

Komplikasjoner

En person med herpes whitlow kan infisere andre deler av sin egen kropp. Ifølge Mayo Clinic, er en vanlig foreteelse infeksjon i øyet, noe som kan føre til blindhet.