Digidexo.com

Hvordan å stoppe vann oppbevaring i det ene beinet

Vannretensjon, også kalt ødem, ofte oppstår i bena og er vanligvis et resultat av en underliggende tilstand, infeksjon eller allergi. Det kan også være forårsaket av sittende eller stående i lange perioder, fedme, alder og graviditet (se referanse 1). Å behandle symptomene, må du finne ut hvorfor væsken samler i området. Ta kontakt med legen din før du velger et kurs i behandling, men det er noen skritt du kan ta i dag som vil bidra til å redusere generelle ødem.

Hvordan å stoppe vann oppbevaring i det ene beinet

•  Begrens inntak av natrium. En lav-salt diett vil redusere hevelse og væskeansamling.

Drikk mer vann. Vann hjelper flush giftstoffer fra systemet og bidrar til å flytte næringsstoffer i hele kroppen.

Hev bena. Når det er mulig, heve bena over hjertet ditt mens du sitter eller ligger nede for å hemme innsamling av væske i nedre ekstremiteter.

Få litt mosjon. Sittende eller stående i lange perioder kan føre til væske til å samle seg i bena eller ankler. Hvis du sitter ved et skrivebord eller stå på plass på jobben din, få opp en tur hver så ofte, eller få litt mosjon en gang om dagen.

Hint

  • Kontakt legen din hvis hevelsen er alvorlig eller ikke går bort av seg selv. Det kan være et tegn på en alvorlig tilstand og krever medisinering og / eller kirurgi.