Digidexo.com

Kaliumnitrat Behandlinger

Kaliumnitrat Behandlinger


Kaliumnitrat er en ionisk forbindelse også kalt salpeter. Mens dens primære bruksområder er i andre næringer, har det også flere medisinske bruksområder i behandling av høyt blodtrykk og følsomme tenner.

Typer

Dentin overfølsomhet, eller følsomme tenner, er en smertefull tilstand der nerveender i dentin, den underliggende lag i tennene, bli eksponert. Høyt blodtrykk kan stamme fra en rekke forskjellige årsaker, og er en viktig predisponerende risikofaktor for slag og hjertesykdom. Kaliumnitrat er noen ganger brukt til å behandle begge disse betingelsene.

Funksjon

Kaliumnitrat er ofte inkludert i tannkremer som er beregnet for pasienter med hypersensitivitet dentin. Ifølge en 2006 anmeldelse i Journal of American Dental Association, har ulike studier ble dens effekter nådd motstridende resultater. Forskning på mekanismene og suksessen med denne metoden for behandling er pågående.

Teorier / Spekulasjoner

Ifølge en 2010 studie i tidsskriftet Hypertension, er det tanken at kaliumnitrat påvirker blodtrykket gjennom sin konvertering til nitritt, som senere konverteres til nitrogenoksid i omløp. Nitrogenoksid fungerer som et signalmolekyl å forårsake vasodilatasjon, utvidelse av blodårene, og dermed senke blodtrykket. Som alltid, men hvis du har spørsmål om høyt blodtrykk eller kaliumnitrat, er den beste personen til å konsultere legen din.