Digidexo.com

Positivt og ulemper med økologisk landbruk

Positivt og ulemper med økologisk landbruk


Iowa State University hjemmeside på temaet økologisk landbruk sier at det er den eldste typen oppdrett på Jorden. Imidlertid har det også blitt en av de "raskest voksende segmentene av amerikanske landbruket", sier det amerikanske Department of Agriculture.

Økologisk mat er populært for en rekke årsaker: folk er opptatt av helse og ernæring, de mulige skadelige effektene av genmodifisert mat, effekter av plantevernmidler og insektmidler. Mange ønske om å bidra til et bedre miljø.

Hva som er "organisk" er definert av loven, og mens økologisk landbruk blir stadig mer populært, det har både fordeler og ulemper.

Pro: Bedre for Soil

Økologisk landbruk har blitt populært blant mange som ønsker å bidra til oppdrett praksis som bidrar til å gjenopprette, opprettholde eller forbedre økologisk harmoni. Fokuset er på ikke bare å produsere naturlige matvarer, men på å optimalisere både helse og produktivitet i de gjensidig avhengige samfunn av jord liv, planter, dyr og mennesker. De helsemessige fordeler ved organisk mat strekker til både for forbrukeren og for miljøet.

Økologisk landbruk benytter teknikker som vekstskifte og la bakken ligger brakk for en sesong, for å maksimere nytten av jorda. Dette resulterer i mindre tap av jord og forurensninger.

Con: Mindre avling

Innføringen av høy avkastning, er ikke-økologiske metoder for oppdrett i 1960 sies å ha bidratt til India for å avverge massesult, og mate dets folk, sier Daniel Pepper i US News and World Report i artikkelen "The Toxic Konsekvenser av Green Revolution. " Men bruk av kjemikalier i tradisjonelt landbruk har skapt helserisiko og miljøskade og om lag 5 prosent av Indias bønder har gått organisk.

Noen mener imidlertid at utbredt bruk av økologisk landbruk er upraktisk og at det kan føre til ytterligere mangel mat på grunn av mindre avlinger. Dette kan spesielt fremheves i land som India, med høye bestander og hvor det kan være vanskelig å mate alle.

Dessuten har noen spørsmål om det er konkrete fordeler for miljøet gjennom økologisk landbruk.

Con: Høyere Cost

Mat produsert økologisk vanligvis har en høyere pris enn ikke-organisk mat. Mange er villige til å betale den ekstra kostnaden for økologisk mat. For noen på en strengere budsjett, kan det være kostnads ​​uoverkommelige. Det er usannsynlig at det i dagens marked som vil endre seg i nær fremtid.

Så for nå, de som ønsker å være en del av en oppadgående bevegelse som mest sannsynlig har potensial for å bidra både til en sunnere livsstil, og et sunnere miljø, er det nødvendig å punge ut litt ekstra i form av grønne, å betale pris for hva noen anser å være en luksus element.

Pro: Helse

Økologisk landbruk bruker alle naturlige metoder for oppdrett, uten plantevernmidler, ugressmidler eller insektmidler. Mat produsert økologisk anses tryggere for mennesker fra de uønskede effektene av menneskeskapte kjemikalier. For eksempel har forskning på økologisk melk vist at den har flere antioksidanter, omega 3 og vitaminer enn ikke økologisk melk.