Digidexo.com

Hva er en stent for gulsott?

Hva er en stent for gulsott?


Litt syntetisk tube kjent som en stent kan lindre noen tilfeller av gulsott. En unaturlig oppbygging av galle, en grønn fordøyelsesvæske som produseres av leveren, forårsaker sykdommen karakteristiske gul misfarging av øyne og hud samt kløe, mørk urin eller misfargede avføring, ifølge Bukspyttkjertelkreft Action Network. Stent installasjon utgjør noen problemer med gjenopprettingen eller komplikasjoner og ikke engang krever narkose.

Beskrivelse

CancerHelp UK beskriver en stent som en liten metall eller plast rør som har en kanal eller fartøy åpen og bidrar til å hindre blokkeringer. For gulsott lider, sikrer stent at galle flyter fritt fra gallegang til tarmen, hindrer buildup som fører til gulsott symptomer. Den Bukspyttkjertelkreft Action Network bemerker at metallstent tendens til å gi problemfri drift lenger enn plast stenter.

Indikasjoner

Ikke alle tilfeller av gulsott fordeler fra stent installasjon. Stenter kan ikke forbedre gulsott forårsaket av levercellesvikt, f.eks. Ifølge Net Doctor, gulsott noen ganger oppstår når gallegang som formidler galle fra galleblæren til tarmen for fordøyelsen blir blokkert. Kreft i bukspyttkjertelen og tilhørende svulster, forstørrede lymfekjertler, arrvev eller andre forstørrelser kan legge trykk på gallegang og klem den av. Disse pasientene kan ha nytte av stent installasjon.

Prosedyre

En stent installasjon krever bare et beroligende middel i stedet for narkose i forbindelse med mange operasjoner. Kirurgen vil da utføre enten en endoskopi eller en prosedyre som kalles en perkutan transhepatisk cholangiography. I en endoskopi, ser kirurgen inne i kroppen gjennom en liten tube-montert kamera, finne blokkeringen ved å se på en injisert fargestoff mønstre på en X-ray bilde før du setter inn stent i kanalen. I en perkutan transhepatisk cholangiography, dirigerer kirurgen en wire som bærer stent i gallekanalen ved hjelp av en nål som settes inn i huden.

Recovery

Når pasienter kommer over beroligende administreres for deres stent prosedyre, må de starte en antibiotikakur for å beskytte mot mulig smitte fra tarmbakterier migrere til galleblæren gjennom stent. Skjelving, feber eller andre tegn på en infeksjon samtale for en umiddelbar sykehus besøk for å motta ytterligere antibiotikabehandling. Ellers kan pasientene se merkbare resultater i løpet av bare noen få dager av stent prosedyre. En riktig installert stent bør gi pasienter med et minimum av flere måneders beskyttelse mot gulsott.

Betraktninger

I noen tilfeller kan en stent vil enten slutte å jobbe eller gjøre noe for å hjelpe gulsott. En stent som utvikler en blokkering og mislykkes etter noen måneder med normal drift vil kreve erstatning gjennom en ny kirurgisk prosedyre. Hvis stenten ikke avlaste gulsott, kan pasientens lege foreslå en kirurgisk bypass som et behandlingsalternativ. Mens en bypass kan forbedre livskvaliteten, likevel innebærer det en større operasjon, og pasienten bør vurdere spørsmålet grundig og konsultere familie og venner før du godkjenner det.