Digidexo.com

Ren spise Basics

Ren spise Basics


Ren spise består av å konsumere mat så nært som mulig til sin naturlige tilstand, ifølge Clean Eating Magazine. Mens mange dietter fokusere på hva du ikke kan spise, rengjøring spise fokuserer på de matvarer som du bør spise på en daglig basis. Forstå det grunnleggende ren spise vil hjelpe deg å gjøre sunne beslutninger for å gi essensielle næringsstoffer til kroppen din.

Frukt og grønnsaker

Ferske råvarer er et fast innslag i ren spise. Clean Eating Magazine anbefaler at du velger fargerike frukter og grønnsaker for en sunn balanse av næringsstoffer. Kjøpe økologiske produkter eller dyrke din egen for å unngå sprøytemidler på frukt og grønnsaker. Unngår frukt og grønnsaker som har tilsatt konserveringsmidler eller sukker for den reneste alternativet.

Helkorn

Ifølge Mayo Clinic, spise helkorn legger til en balansert og rent kosthold. Hele korn har komplekse karbohydrater, som tar lengre tid å fordøye og holde insulinnivået ned. Velg 100 prosent hele korn brød, pasta og kornprodukter for å få tak i de fleste næringsstoffer. Andre kilder til hele korn omfatter brun ris og quinoa.

Lean Protein

Lean protein vil bidra til å øke stoffskiftet med 30 prosent, ifølge ren spise Magazine. Velg magre proteiner som kylling, laks, kalkun og bønner. Unngå mettet fett i proteinkilder som fet kutt av biff og helmelk meieriprodukter. Dietter høy i mettet fett kan bidra til hjertesykdom.

Sunt fett

Velg sunt fett som de som finnes i avokado, nøtter og olivenolje. Den Harvard School of Public Health stater som spiser usunt fett kan øke kolesterolet. Unngå margarin, stekt mat og bearbeidet mat som frosting som alle disse matvarene inneholder transfett, noe som kan føre til sykdommer.

Vann

Drikk vann i stedet for juice, alkohol og soda for å opprettholde det rene spise livsstil. Sukkerholdige drikker kan føre til sukker nivåer å stige og falle raskt. Mange av disse drikkene er sterkt bearbeidet og fjernes fra den naturlige tilstand.