Digidexo.com

Hva er symptomene på Detox?Lengden og alvorlighetsgraden av avgiftningsprosessen (DETOX) avhenger av en rekke faktorer, inkludert stoff blir detoxed fra, temperament av pasienten og lengden av den tiden pasienten har vært avhengig av stoffet. Detox er en todelt prosess som inkluderer både fysiske og psykiske symptomer og bivirkninger som må behandles for en vellykket utvinning.

Alkohol

Alkohol detox tar en rekke former som varierer i alvorlighetsgrad, avhengig av mengden og lengden av tid alkohol har blitt konsumert. Mild tilbaketrekking vil kanskje ikke gi fysiske symptomer verre enn milde risting, kvalme og nattesvette. Mer alvorlige tilfeller av tilbaketrekking kan være livstruende, og inkluderer hallusinasjoner, kramper og anfall. Symptomer blir stadig verre i løpet av 48 timer etter siste drink. Delirium tremens (DTS) kan begynne innen 3 til 5 dager, og fremstå som forvirring, hyperaktivitet og ekstreme blodtrykk turer. Det finnes ingen kur for DTS, og pasientene må overvåkes for et mulig hjerteinfarkt.

Heroin

Selv ubehagelig, de fysiske uttak fra heroin er vanligvis ikke livstruende. Heroin avgiftning tegn begynner å vise i løpet av ca 12 timer med det siste skuddet på stoffet og fortsette for et gjennomsnitt på fire dager. Fysiske symptomer på heroin tilbaketrekking inngår endring kroppstemperatur, alternerende mellom varm svette og frysninger, søvnløshet og manglende appetitt. Diaré, smerter i kroppen og influensalignende symptomer kan føre til dehydrering.

Resepter

Reseptbelagte smertestillende kan være vanskelig for pasienter å trekke seg fra, fordi de som blir avhengige ikke kan være forberedt på ideen om at de har blitt avhengige. Ofte foreskrevet for post-operativ smerte og for behandling av skader, medisiner som Vicodin og Lortab inneholde et kraftig narkotisk kalt hydrocodone. Hydrokodon abstinenssymptomer vanligvis vare i 24 til 72 timer og inkluderer intense cravings, irritabilitet, svette, kvalme, diaré og oppkast, avhengig av mengden og varigheten av avhengighet.

Kokain

Kokain er et stoff som stimulerer lyst sentre i hjernen, samt gir en økning i blodtrykk og hjerterytme. Kokain er først og fremst mentalt avhengighetsskapende, siden stoffet har blitt brukt til å kontrollere frigjøring av dopamin så lenge, narkomane kommer til å stole på stoffet for følelser av velvære og lykke. Symptomene begynner innen 24 timer etter siste dose og omfatter depresjon, intense cravings, forstyrret søvn, muskelsmerter og uro.

Psykologisk

Uansett hva slags narkotika blir misbrukt, de psykologiske abstinenssymptomene er de vanskeligste å overvinne, sier eksperter ved National Institute of Drug Abuse (NIDA). Enten det er nikotin fra sigaretter, alkohol, sukker eller heroin, har den rusavhengige utviklet en avhengighet av stoffet. I tillegg til intense cravings som kan vare i opptil et år, må narkomane av alle slag håndtere de innledende motivatorer som fikk dem til å snu til narkotika for distraksjon i første omgang. Enten det er konstante smerter eller traumer i barndommen, vil de hendelsene spille seg ut før behandling og langsiktig avholdenhet kan gi sunne alternativer til å komme tilbake til narkotika.