Digidexo.com

Hvordan fortelle om HPV har forvandlet seg til livmorhalskreft

HPV, eller humant papilloma virus, er et virus som rammer flest kvinner, og kan forårsake kreft. Selv om det er mer enn 30 typer av HPV, bare to til fire er kjent for å forårsake kreft. Mens HPV får mye oppmerksomhet i disse dager, de fleste med HPV ikke vet at de har det og er fri for symptomer. Men HPV kan slå seg til livmorhalskreft hos noen kvinner. Å vite hva du skal se etter er avgjørende.

Bruksanvisning

•  Kjenn symptomene på livmorhalskreft. Mens mange av symptomene er tegn på andre forhold, kan en kombinasjon av symptomer tyder på at livmorhalskreft har utviklet. Noen av de viktigste symptomene på livmorhalskreft inkluderer unormal blødning, en usedvanlig tung utslipp, bekkensmerter og smerter ved vannlating. Noen kvinner rapporterer også opplever blødninger mellom menstruasjonene, etter skylling eller etter samleie.

Få regelmessige celleprøver. Livmorhalskreft oppdages gjennom celleprøver, så får regelmessige celleprøver er viktig. En celleprøve kan oppdage umodne kreftceller før de slår seg til kreft, slik at pasienten får omsorg tidlig. De fleste kvinner bør få celleprøver hvert år eller annet hvert år.

Få sjekker oftere enn en kvinne uten HPV hvis legen din anbefaler det. Hvis du har HPV, ofte din gynekolog vil anbefale deg å få celleprøver oftere, selv så ofte som hver 3 måneder hvis du er på en særlig høy risiko.

opplyse deg om HPV og livmorhalskreft, som kan hjelpe deg å forstå din HPV diagnose og risikoen for livmorhalskreft i noen med en positiv HPV-test. God medisinsk behandling kan beskytte deg mot en lang kamp med livmorhalskreft, fordi når kreften oppdages i tidlig stadium utvinningsgraden er svært høy.