Digidexo.com

Tegn på leddgikt i Hip

Artritt i hoften er forårsaket av seg ned eller ødeleggelse på brusk funnet i hofteleddet. Behandlinger som begrenser aktivitet, med en stokk, å miste vekt, NSAID medisiner og injeksjoner til hofteområdet er alle behandlinger for leddgikt av hip som kan hjelpe hvis tilstanden ikke har blitt for avansert. For å unngå implantatkirurgi, er det viktig å gjenkjenne tegn på artritt i hoften tidlig for å unngå progresjon av tilstanden. Det er smerter, haltende, uvanlige opplevelser, knirkende og begrenset mobilitet.

Smerte

Smerte er den vanligste tegn på hip leddgikt, og bestemme hvor smerten ligger er en god indikasjon på om du lider av ekte leddgikt eller annen tilstand, for eksempel bursitt eller en klemt nerve. Snarere enn å bli følt på den siden av legemet eller rumpeballene, oppstår smerter i hofte lyske-området, som strekker seg nedover inn i låret hele veien til kneet. Smerten strekker seg nedover på denne måten fordi hofte, lår og kne er alle tjent med det samme store nettverk av nerver. I noen tilfeller, de med hip leddgikt rapport bare føle smerte i kneet; imidlertid om smerte følte på et annet sted, inkludert siden, rumpe eller nedre del av ryggen, er smertene mest sannsynlig forårsaket av et problem med ryggen i stedet for hoften.

Limp

Hip leddgikt er vanligvis forårsaket av gjentatte belastninger til hofteleddet over tid, noe som resulterer i en forverring av brusk. Som de påkjenninger montere over tid, kan smerte videre til en fysisk forandring i kroppen. Den første av disse er typisk en slapp, som resulterer fra stivhet i leddet, så vel som en frykt for økende smerte med trykket av å ta et skritt. Dette fører deg til å favorisere det ene beinet over det andre. Ofte betyr dette limp ikke begynne merkbart, og kan komme og gå, men med tiden vil det stadig bli en mer tydelig og konstant tegn på hip leddgikt.

Sensations

Sammen med en haltende, er et annet tegn på hip leddgikt en sensasjon oppleves av noen som det ene beinet er markant kortere enn den andre. I en liten del, er dette på grunn av kompresjon av brusken som virker til å bevege benet benet høyere ned i sokkelen. Dette er vanligvis ikke nok av en endring til å føle seg merkbart annerledes; snarere er denne oppfatningen av ulik benlengde vanligvis forårsaket av kompensasjonen er nødvendig for å tåle ubehag forbundet med hoftesmerter. Over tid, pasienter begynner å stå med den rammede hip jutted fremover, noe som fører til det motsatte hip å heve oppover. Dette resulterer i den følelse at benet på den oppadgående side-hevet lenger føles. Når pasienter begynner å klage på at det ene beinet plutselig føles kortere enn den andre, er det en god indikasjon på at hip leddgikt er i spill.

Knirk

Som brusk begynner å avta, kan beinet bein streik bein som den beveger seg innenfor hofteskålen. Dette kan resultere i en åpenbar knirkelyd når du går eller flytte benet. I tillegg, når du står fra sittende, en høyere sprekk kan bli hørt. Dette gjelder spesielt når du står opp fra blir sittende på gulvet eller i en posisjon du har vært i en lengre periode. Mange pasienter med hip leddgikt tilstand at denne knirkende fenomenet er mer vanlig i tidlig om morgenen og om kvelden, men som tilstanden forverres, kan det bli mer konstant.

Begrenset mobilitet

Den stivhet forårsaket av hip leddgikt kan ha en innvirkning på pasientens mobilitet. Pasienter klager ofte at rutinemessige oppgaver som involverer bøying over, som trimming tåneglene, sette på sko eller lutende å plukke noe opp har blitt vanskelig. I tillegg kan pasienter med leddgikt av hip legge merke til at det er vanskelig for dem å spre beina når du sitter, legge ned eller stående. De kan også finne at lengden av deres gangart blir også kortere.